Sucul de portocale e extrem de dăunător când este combinat cu aceste alimente. Nu mai faceți această greșeală

de: Ana Chivu
05 09. 2020

Mulți preferă în sezonul estival băuturi răcoritoare cât mai simple precum limonada sau sucul de portocale. Ceea ce nu știu mulți este că sucul de portocale poate să fie dăunător dacă este combinat cu unele alimente.

Sucul de portocale poate să fie dăunător. Cu ce alimente nu trebuie combinat?

Mare atenție la ce băuturi serviți lângă alimente! Mulți aleg ca la micul dejun să servească un pahar de suc de portocale, dar nu este potrivit deloc. Specialiștii susțin ideea de a servi prima masă destul de bogată. Poți ca la micul dejun să mănânci cereale, fulgi de ovăz cu lapte sau mâncăruri sărate precum omletă, ouă poșate cu avocado și o felie de pâine sau iaurt cu cereale, dar nu trebuie ca o masă asemănătoare să fie combinată cu sucul de portocale. Toți știm că sucul de portocale este hrănitor, dar acizii prezenți în băutura în cauză distrug enzima respnsabilă amidonului din alte mâncăruri pe care le servești lângă.

De asemenea, alt detaliu pe care nu mulți îl știu este că fructele citrice sau sucurile din acestea pot transforma laptele într-o substanță asemănătoare mucusului, greu de digerat de stomac. În cazul acesta intervine inconfortul, senzația de greu și balonarea. Dacă vrei totuși să bei suc de potocale dimineața, fă-o după 30 de minute după ce ai mâncat micul dejun. Doar așa poți evita senzația de prea plin sau cea de oboseală, iar stomacul tău este ferit de digestie îngreunată care îi poate da bătăi de cap. Iată mai jos câteva opțiuni pentru prima masă a zilei care te scapă de senzația de foame și te ajută să-ți iei toată energia de care ai nevoie până la următoarea pauză!

Sucul de portocale nu trebuie combinat cu orice feluri de mâncare

Opțiuni pentru prima masă a zilei

1. Brânză telemea cu fructe
2. Ouă și legume
3. Brioșe cu unt de arahide și fructe proaspete
4. Ouă, șuncă și grapefruit
5. Cereale integrale și lapte
6. Smoothie cu fructe
7. Cereale cu banane
8. Pizza matinală
9. Lipie cu ouă fierte
10. Fulgi de ovăz cu afine și migdale