Sucul care îți protejează rinichii. Greșeala fatală pe care o fac românii când îl ocolesc

Acesta este sucul care îți protejează rinichii. Trebuie să începi să îl consumi de astăzi

Este cunoscut faptul că o alimentație sănătoasă te protejează de boli, însă puțini au auzit despre sucul care îți protejează rinichii. Mulți români aleg să ocolească acest aliment, care de altfel aduce beneficii numeroase organismului uman. Află de ce e bine să îl consumi zilnic.

Sucul care îți protejează rinichii. Ce nutrienți se regăsesc în compoziția sa

Toți specialiștii în nutriție recomandă consumul de fructe și legume pentru o sănătate de fier. Printre fructele pe care ar trebui să le consumăm zilnic se numără afinele. Extrem de bogate în antioxidanți cunoscuți sub denumirea de antocianină, aceste fructe abundă de vitamina C, complexul de vitamine B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor și seleniu tanin, pectine, mirtilină (echivalentul vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Practic, o adevărată uzină de sănătate.

Chiar și uscate, afinele își păstrează proprietățile uimitoare. Doar 100 de grame de afine proaspete au un conținut calorice de numai 57 de calorii, dar și 84% apă, 0.7 grame de proteine, 14.5 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr, 2.4 grame de fibre și 0.3 grame de grăsimi. Ideale în curele de slăbire dar și în cazul dietei zilnice, afinele sunt fructe remarcabile. De aceea, nu ar trebui să le ocolești. De asemenea, beneficiile acestora sunt cunoscute și pentru prevenirea mai multor boli. Sucul care îți protejează rinichii, obținut din afine, este doar unul dintre remediile naturiste pentru sănătatea ta.

Afinele, beneficii uluitoare împotriva bolilor

Specialiștii au descoperit că nutrienții din compoziție afinelor pot preveni și vindeca unele dintre cele mai comune și de temut boli. Tulburările nevrotice, degenerarea prematură sau distrugerea neuronilor sau păstrarea unui sistem nervos central sănătos sunt doar câteva dintre afecțiunile pe care le poate trata consumul de afine. Chiar și boala Alzheimer poate fi prevenită și tratată datorită afinelor. Memoria pe termen lung și capacitatea de învățare sunt și ele îmbunătățite în urma unei diete bogate în afine.

Totodată, riscul bolilor cardiovasculare este redus. Cercetătorii au descoperit că fructele cu un conținut ridicat de flavonoide, precum afinele, păstrează inima și sistemul cardiovascular sănătos. Iar acest lucru se datorează faptului că fructele îmbunătățesc tensiunea arterială. Totodată, ele reduc riscul de înfundare a arterelor. Pe lista beneficiilor consumului de afine se regăsește și împiedicarea oxidării colesterolului de tip LDL, responsabil pentru declanșarea numeroaselor afecțiuni ale inimii.

Sucul care îți protejează rinchii te poate ajuta și dacă suferi de cancer. Compușii din afine sunt un remediu excelent pentru cancerul de colon și ficat, având un rol important și în prevenirea acestei boli de temut. De asemenea, riscul apariției cancerului ovarian, atât de riscant pentru femei, poate fi redus cu aproximativ 34%, conform studiilor realizate de cercetători.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI