21 ian. 2021 | 13:02

Sucul care îți protejează rinichii. Greșeala fatală pe care o fac românii când îl ocolesc

Sănătate
Sucul care îți protejează rinichii. Greșeala fatală pe care o fac românii când îl ocolesc
Acesta este sucul care îți protejează rinichii. Trebuie să începi să îl consumi de astăzi

Este cunoscut faptul că o alimentație sănătoasă te protejează de boli, însă puțini au auzit despre sucul care îți protejează rinichii. Mulți români aleg să ocolească acest aliment, care de altfel aduce beneficii numeroase organismului uman. Află de ce e bine să îl consumi zilnic.

Sucul care îți protejează rinichii. Ce nutrienți se regăsesc în compoziția sa

Toți specialiștii în nutriție recomandă consumul de fructe și legume pentru o sănătate de fier. Printre fructele pe care ar trebui să le consumăm zilnic se numără afinele. Extrem de bogate în antioxidanți cunoscuți sub denumirea de antocianină, aceste fructe abundă de vitamina C, complexul de vitamine B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor și seleniu tanin, pectine, mirtilină (echivalentul vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Practic, o adevărată uzină de sănătate.

Chiar și uscate, afinele își păstrează proprietățile uimitoare. Doar 100 de grame de afine proaspete au un conținut calorice de numai 57 de calorii, dar și 84% apă, 0.7 grame de proteine, 14.5 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr, 2.4 grame de fibre și 0.3 grame de grăsimi. Ideale în curele de slăbire dar și în cazul dietei zilnice, afinele sunt fructe remarcabile. De aceea, nu ar trebui să le ocolești. De asemenea, beneficiile acestora sunt cunoscute și pentru prevenirea mai multor boli. Sucul care îți protejează rinichii, obținut din afine, este doar unul dintre remediile naturiste pentru sănătatea ta.

Afinele, beneficii uluitoare împotriva bolilor

Specialiștii au descoperit că nutrienții din compoziție afinelor pot preveni și vindeca unele dintre cele mai comune și de temut boli. Tulburările nevrotice, degenerarea prematură sau distrugerea neuronilor sau păstrarea unui sistem nervos central sănătos sunt doar câteva dintre afecțiunile pe care le poate trata consumul de afine. Chiar și boala Alzheimer poate fi prevenită și tratată datorită afinelor. Memoria pe termen lung și capacitatea de învățare sunt și ele îmbunătățite în urma unei diete bogate în afine.

Totodată, riscul bolilor cardiovasculare este redus. Cercetătorii au descoperit că fructele cu un conținut ridicat de flavonoide, precum afinele, păstrează inima și sistemul cardiovascular sănătos. Iar acest lucru se datorează faptului că fructele îmbunătățesc tensiunea arterială. Totodată, ele reduc riscul de înfundare a arterelor. Pe lista beneficiilor consumului de afine se regăsește și împiedicarea oxidării colesterolului de tip LDL, responsabil pentru declanșarea numeroaselor afecțiuni ale inimii.

Sucul care îți protejează rinchii te poate ajuta și dacă suferi de cancer. Compușii din afine sunt un remediu excelent pentru cancerul de colon și ficat, având un rol important și în prevenirea acestei boli de temut. De asemenea, riscul apariției cancerului ovarian, atât de riscant pentru femei, poate fi redus cu aproximativ 34%, conform studiilor realizate de cercetători.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Capital.ro
Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur explică motivul pentru care se circulă extraordinar de bine
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
România, OBLIGATĂ să mărească taxele și impozitele. Ce biruri li se mai pun românilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro