SUA, mesaj umilitor pentru Vladimir Putin în fața întregii lumi. Care este cel mai mare eșec înregistrat de liderul Kremlinului în Ucraina

SUA, mesaj umilitor pentru Vladimir Putin în fața întregii lumi. Care este cel mai mare eșec înregistrat de liderul Kremlinului în Ucraina
Vladimir Putin și Joe Biden

În cursul zilei de duminică, secretarul de stat american, Antony Blinken, a vorbit despre modul în care se desfășoară luptele în Ucraina, subliniind totodată umilința de care va avea parte Vladimir Putin. Reprezentantul SUA nu s-a sfiit să spună clar și răspicat cum s-au schimbat puterile în lume după invazia Rusiei din Ucraina.

Vladimir Putin, subestimat de SUA în ciuda reușitelor de pe front

În ultimele zile, trupele rusești au atacat agresiv mai multe regiuni din Ucraina, reușind să cucerească orașul Severodonețk, astfel că ucrainenii rămași acolo nu vor mai putea părăsi localitatea. Capturarea acestui oraș este rezultatul mai multor atacuri și bombardamente ale rușilor, din ultimele săptămâni, reușind în acest weekend să-și declare supremația asupra teritoriului aflat în partea de est a Ucrainei. Momentan, nu se cunosc informații noi despre orașul geamăn, Lisiceansk, dar ne este exclus să aibă aceeași soartă.

În urma cuceririi rusești, un purtător de cuvânt separatist, Ivan Filiponenko, a transmis că cei 600 de civili regugiați în uzina Azov, timp de mai multe săptămâni, au fost evacuați în timpul luptelor armate.

În urma pseudo victoriei lui Vladimir Putin, secretarul de stat american, Antony Blinken, a transmis că liderul Kremlinului a eșuat, în ceea ce privește obiectivul principal pe care l-a avut în Ucraina, mai exact, acela de a pune capăt suveranității Ucrainei și de a-i răpi independența, prin cucerirea tuturor teritoriilor. Astfel, trupele Ucrainei au reușit să opună rezistență timp de patru luni, obținând admirația întregii lumi pentru vitejia cu care și-au apărat țara.

„Să nu confundăm tactica cu strategia. Putin a eşuat deja în obiectivul său strategic, care a fost să pună capăt suveranităţii şi independenţei Ucrainei, să o şteargă de pe hartă şi să o subjuge Rusiei”, a declarat secretarul de stat într-un interviu pentru CNN.

Ucraina independentă va exista mai mult decât Putin

Antony Blinken a menționat despre victoria Rusiei obținută în regiunea Donbas, menționând că în urma acestei înfrângeri, trupele ucrianene au fost nevoie să bată în retragere. Cu toate acestea, repreznetantul SUA a menționat că mai important decât victoria izolată obținută este „eșecul Rusiei”.

Acesta a mai transmis că Ucraina suverană va exista ți va dănui mai mult decât președintele Putin, declarând astfel înfrângerea Rusiei și umilința la care l-a supus pe liderul de la Kremlin.

Miliţiile autoproclamatei Republici populare Lugansk, împreună cu trupele ruse, au transmis, sâmbătă, pătrunderea în Lisiceansk, ultimul oraș din est în care trupele ucrainene au reușit să mențină rezistență. Potrivit ultimelor informații, în acest loc se dau lupte grele, care s-au putea finaliza cu victoria Rusiei.

„Miliţia populară şi forţele aliate ale Federaţiei Ruse au intrat în oraşul Lisiceansk. Luptele se dau deja în zona urbană”, a declarat pentru TASS, Andrei Marociko, locotenent-colonel în cadrul miliţiei din Lugansk.

Orașul Lisiceansk se află în partea de nord-vest a regiunii Lugansk, fiind separate de oraşul său geamăn Severodoneţk, doar prin râul Severodonețk. De asemenea, în ultimele săptămâni, orașul Lisiceansk a reprezentat și el front de luptă pentru cele două armate rivale.

În cazul în care Vladimir Putin va reuși să cucerească și acest oraș, liderul va putea să considere că și-a îndeplinit o parte din planul său, respectiv acela de a „elibera întregul Donbas”.