SUA, intervenție clară în războiul Rusia – Ucraina. Decizia luată de americani
SUA intervine în războiul dintre Rusia și Ucraina. Rușii trebuie să se pregătească de o veste extrem de proastă. Un mega-pachet de asistență urmează să vină în țara invadată la ordinul lui Vladimir Putin. Ce include acesta? El se adaugă la ajutorul de aproximativ 8.8 miliarde de dolari pe care Statele Unite l-au acordat Ucrainei de la invazia din 24 februarie. Mai mulți oficiali au vorbit sub rezerva anonimatului despre acest lucru. Iată detalii!
SUA, intervenție în războiul dintre Rusia și Ucraina: veste proastă pentru ruși
Ucraina primește un mare ajutor din partea Statelor Unite. Următorul pachet de asistență al administrației Biden ar urma să fie de un miliard de dolari, acesta fiind unul din cele mai mari de până acum. El ar include muniții pentru arme cu rază lungă de acțiune și vehicule blindate de transport medical, conform detaliilor oferite în cursul zilei de vineri de trei surse pentru Reuters.
Pachetul ar urma să fie anunțat luni și s-ar adăuga la ajutorul de aproximativ 8.8 miliarde de dolari pe care SUA l-a acordat Ucrainei de la invazia din 24 februarie. Oficialii au păstrat anonimatul și au declarat că președintele Joe Biden nu a semnat încă următorul pachet de arme.
Aceștia au mai adăugat și că valoarea și conținutul ar putea să se schimbe chiar înainte de semnătura oficială. Cu toate astea, dacă va fi semnat în forma actuală, el ar fi evaluat la 1 miliard de dolari și ar include muniții pentru HIMARS, muniție pentru sistemul de rachete sol-aer NASAMS și până la 50 de transporturi medicale blindate M113.
Ce hotărâre a luat Pentagonul?
Pentagonul a hotărât să permită recent ucrainenilor să primească tratament medical la un spital militar american din Germania care se află aproape de baza aeriană Ramstein. Mai mult decât atât, Pentagonul a anunțat luni un pachet separat de asistență de securitate pentru Ucraina care era evaluat la 550 de milioane de dolari, inclusiv muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS).
În timpul acesta, Casa Albă a refuzat să comenteze. Până acum, SUA a trimis 16 HIMARS în Ucraina, iar la 1 iulie s-au angajat să trimită două sisteme de apărare antiaeriană NASAMS. Nu este clar însă dacă lansatoarele NASAMS se află deja în Ucraina.
Ele sunt fabricate în comun de Raytheon Technologies Corp și Kongsberg din Norvegia. Statele Unite s-au angajat anterior să trimită 200 de transportatoare blindate pentru trupe M113 în Ucraina. Guvernul de la Kiev a declarat în luna iunie că între 100 și 200 de soldați ucrainei erau uciși pe zi în timpul războiului.