Cum „te plimbă” PSD atunci când vrea să-ți distragă atenția de la problemele grave din România
PSD a reușit, de când a câștigat alegerile, să supraviețuiască marilor crize prin care a trecut. Partidul este, încă, la guvernare, iar Liviu Dragnea este, încă, la cârma partidului. Strategia din spatele formațiunii este, însă, una bine pusă la punct și orchestrată atent.
PSD a fost puternic trimis în corzi în ianuarie 2017, la scurt timp după ce câștiga alegerile parlamentare cu un scor istoric. La doar câteva luni după ce a ajuns la putere, Guvernul a dezincriminat abuzul în serviciu. Nu mai era considerată faptă penală dacă presupunea un prejudiciu mai mic de 200.000 de lei.
Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, în condițiile în care celebra OUG 13 urma să intre în vigoare în zece zile. Confruntat cu presiunea străzii, PSD a preferat să facă un pas înapoi și a abrogat ordonanța cu pricina.
Social-democrații au înțeles atunci că nu pot face lucrurile “noaptea ca hoții” și au preferat să se replieze. Au făcut un pas în spate, dar doar pentru a-și schimba strategia de atac.
Atacurile care au urmat au fost coordonate, modificări în sistemul judiciar au fost făcute pe ici, pe colo, cât să nu bată la ochi. Și în tot acest timp, PSD a căutat să distragă atenția de la problemele grave și să ducă discuția în alte zone. A inventat inamici de țară, a început epurarea incomozilor și a fentat întrebările care nu-i conveneau. Liviu Dragnea știe să creeze teme false de discuție, iar partidul pe care-l conduce îl urmează îndeaproape.
Iată, mai jos, câteva subiecte pe care PSD nu le dorește rostogolite în spațiul public și face tot posibilul pentru a distrage atenția de la ele.
Dosarul Revoluției
După 30 de ani de anchetă, procurorii militari au trimis în judecată dosarul în care se anchetează faptele de la Revoluția din 1989. Anunțul a fost făcut de procurorul-general al României, Augustin Lazăr.
În Dosarul Revoluției, fostul președinte al României și fost lider al PSD, Ion Iliescu, va fi judecat pentru crime împotriva umanității. Sigur, Ion Iliescu nu mai conduce partidul, dar este președinte de onoare al formațiunii. Iar trimiterea sa în judecată, fie și după 30 de ani de la presupusele fapte, e o lovitură pentru PSD.
-
Citește continuarea AICI