Strada din România unde oamenii plătesc abonament să meargă pe ea. Câte sute de euro îi costă, lunar

Strada din România unde oamenii plătesc abonament să meargă pe ea. Câte sute de euro îi costă, lunar

Situație de-a dreptul halucinantă în Arad. Locuitorii catierului Casarom din Subcetate s-au trezit că strada Diogene s-a privatizat, iar proprietarul cere achitarea unui abonament lunar riveranilor care o utilizează.

Strada din România unde oamenii plătesc abonament să meargă pe ea

Cum s-a întâmplat una ca asta cu un domeniu public? E cât se poate de simplu: primăria n-a băgat de seamă la timp că o întreagă stradă i-a dispărut din inventar.

Astfel, pe strada Diogene a fost instalat un panou prin care locuitorii blocurilor și caselor sunt anunțați că trebuie să plătească o taxă lunară de folosință a drumului. De altfel, sumele solicitate de către proprietarul terenului sunt echivalentul unei chirii lunare într-o zonă bună a orașului, notează Aradon.

“Proprietate privată. Teren în curs de grăniţuire. Locatarii riverani interesaţi de abonamente de acces pot transmite solicitări la adresa de e-mail: acces.subcetate@gmail.com, menţionând tipul de locuinţă folosit (casă sau apartament), numărul de persoane şi numărul de autovehicule.

Tarife standard: casă cu teren – 450 euro/lună, apartament 3 camere – 180 euro/lună, apartament 2 camere – 120 euro/lună. Tariful standard include accesul pentru 3 persoane şi un autovehicul” – este anunţul care i-a lăsat fără replică pe locuitorii zonei.

Cum s-a ajuns aici

Amplasat fiind lângă sensul giratoriu de la intrarea în zona Casarom, panoul care anunța grănițuirea unei întregi străzi importante pentru oamenii din zonă este considerat de-a dreptul sfidător.

Dar cum s-a putut ajunge aici: Ei bine, după finalizarea zonei Casarom, un domeniu imobiliar nou, și falimentul dezvoltatorului, primăria Arad nu a mai preluat infrastructura. În cadrul procedurii de insolvență au fost astfel vândute toate parcelele de tere, chiar și străzile ce asigură circulația neecesară zonei. Iar asta deoarece au figurat în cartea funciară ca terenuri pentru construcții.

În prezent, locuitorii zonei amenință că vor da în judecată primăria care ar fi trebuit să protejeze grija de drumurile orașului. Cu atât mai mult cu cât atunci când și-au achiziționat locuințele, erau incluse și drumurile în contract.

Iar ca tacâmul să fie complet, chiar și terenul pe care se află sensul giratoriu către strada Diogene este privat, iar proprietarul a precizat încă din anul 2018 că va ridica un bloc în intersecție.

Luată la întrebări de de presa locală, primăria a părut să nu fi fost conştientă de situaţie, anunţând că se vor documenta asupra problemei, dar şi că se va reveni cu detalii.

Evident, și în acest caz există o vină a unui fost primar şi moştenirea dezastruoasă, cea tipic românească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI