Stingi bicarbonatul de sodiu cu oțet? Mare greșeală! Ce se va întâmpla apoi când îl folosești

Stingi bicarbonatul de sodiu cu oțet? Mare greșeală! Ce se va întâmpla apoi când îl folosești
De ce nu e recomandat sa stingi bicarbonatul de sodiu cu otet

Atunci când suntem ocupați în bucătărie, există anumite trucuri și secrete care ne fac viața mai ușoară, spun gospodinele. Tehnicile culinare ale gospodinelor sunt la fel de importante precum ustensilele pe care le folosesc în bucătărie. Iată care este motivul pentru care nu este recomandat să stingi bicarbonatul de sodiu cu oțet.

De ce nu e recomandat să stingi bicarbonatul de sodiu cu oțet

Potrivit experților în arta culinară, atunci când stingem bicarbonatul de sodiu cu oțet, cea mai mare parte a dioxidului de carbon se evaporă, acesta fiind principalul ingredient care ajută la dobândirea unui aluat pufos.

Specialiștii te sfătuiesc să torni în două pahare câte 3-4 linguri de apă, într-un pahar vei dizolva bicarbonatul de sodiu, iar în celălalt sucul de lămâie sau acidul citric. Apoi, vei pune ambele amestecuri în aluat, iar rezultateul va fi unul pe măsură.

Dacă vrei să faci un ghiveci cu legume, sfatul specialiștilor în arta gastronomică este să nu amestecați roșiile cu alte legume. Motivul este simplu. Tomatele conțin acid, din cauza căruia celelalte legume se vor găti mai lent.

De asemenea, un alt truc genial pentru a-ți ușura munca în bucătărie este să nu toci ceapa înainte de a o folosi în cioebe, tocănițe sau alte preparate delicioase. Ceapa tocată prea devreme capătă un gust amar pe care nu ți-l dorești în mâncare.

Gospodinele recomandă, de asemenea, să nu spălați pastele înainte să le fierbeți. Pe suprafața pastelor fierte se formează un strat de amidon, ce ajută la absorbția sosului de roșii, acesta fiind un detaliu important în pregătirea pastelor.

Mai mult de atât, pastele de bună calitate, din grâu dur, nu se vor lipi și își vor păstra forma. Așadar, verificați ce scrie pe ambalajul produsului înainte să-l cumpărați din magazin.

Decojește ouăle mai repede folosind bicarbonat de sodiu

Atunci când vrei să iei un mic dejun copios și fierbi câteva ouă sau vrei să faci ouă umplute și pui o duzină de ouă la fiert, pe aragaz, cu toții știm că partea cea mai dificilă va fi să le curățăm, după ce vom înlătura recipientul de pe foc.

Tot ce trebuie să faci este să torni câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle. Substanța le va face alcaline, motiv pentru care vor fierbe mai repede.

Mai mult de atât, bicarbonatul de sodiu ajută la decojirea rapidă a ouălor, fără să te mai preocupi de faptul că va trebui să arunci jumătate din coajă, chinuindu-te să le cureți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI