Ștergi labele câinelui tău cu șervețele pentru bebeluși? Este o mare greșeală, cum trebuie să procedezi

Ștergi labele câinelui tău cu șervețele pentru bebeluși? Este o mare greșeală, cum trebuie să procedezi
Ștergi labele câinelui tău cu șervețele pentru bebeluși? De ce este greșit să faci acest lucru. Avertismentul specialiștilor.

Ștergi labele câinelui tău cu șervețele pentru bebeluși? Nu ar trebui să faci asta absolut niciodată. Motivul ar putea să te înfioare. Șervețelele pentru bebeluși conțin un ingredient care poate să conducă la otrăvirea animalelor tale de companie. Dacă nu ai la îndemână șervețele speciale pentru câini, cel mai bine este să îi speli labele cu apă normală, ușor caldă, și să i le usuci cu un prosop de hârtie.

Ștergi labele câinelui tău cu șervețele pentru bebeluși?

Pernuțele de pe labele câinelui tău îl ajută să își mențină mereu echilibrul. Acestea funcționează ca amortizoare de șocuri, izolează căldura și frigul și îi protejează oasele și articulațiile de la nivelul labei. Prin urmare, trebuie să fie îngrijite și curate în permanență.

Câinii nu ar trebui lăsați să se deplaseze niciodată pe suprafețe fierbinți, printre cioburi de sticlă sau pietre aspre, care îi pot răni. Deși pernuțele de la membrele câinilor joacă rolul tălpilor pantofilor pe care îi folosesc oamenii zilnic, un teren ostil poate răni grav animalul de companie.

Binînțeles, curățarea labelor câinilor este esențială, atât pentru sănătatea lor, cât și pentru toți membrii locuinței în care se află animalele de companie. Câinii se pot îmbolnăvi foarte repede dacă murdăria și agenții patogeni de pe podelele din casă nu sunt îndepărtați constant. A respecta o rutină igienică, atunci când ai animale de companie, este crucial.

Pentru a șterge labele câinilor există servețele umede, fabricate special pentru pernuțele animalului tău de companie. Ele nu sunt deloc asemănătoare cu șervețelele umede destinate bebelușilor. Acestea din urmă conțin un ingredient care poate conduce la otrăvire câinelor. Acesta este și motivul pentru care nu ar trebui să ștergi labele câinelui tău cu șervețele pentru bebeluși.

La ce risc îți expui animalul de companie

Șervețelele umede pentru bebeluși conțin propilenglicol, un ingredient care poate conduce la otrăvirea animalului tău. Au fost semnalate nenumărate astfel de cazuri, iar proprietarului câinelui implicat într-o situație de acest fel nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat în doar câteva minute.

Cel mai recomandat este să folosiți apă normală, călduță pentru a curăța labele câinelui, dacă nu ai la îndemână șervețele special fabricate pentru el.

Alte metode de curățare, precum șervețele umede pentru dezinfectarea mâinilor sau a diverselor suprafețe din locuință nu sunt, de asemenea, potrivit pentru igiena animalelor de companie. Acestea riscă să dezvolte reacții adverse, dacă sunt îngrijite cu astfel de produse.

Citește și: Ce înseamnă când un câine îţi ia locul după ce te-ai ridicat de pe scaun sau canapea. E mare lucru

La curățarea labelor câinelui se poate utiliza, în condiții de siguranță, și săpunul. După ce spălați câinele, uscați-l cu un prosop de hârtie. Cercetătorii și specialiștii din domeniul veterinar recomandă tuturor proprietarilor de câini – și nu numai – să folosească mereu produse destinate special animalului de companie, pentru a evita situațiile neplăcute.