Stațiunea luată cu asalt de români în vara 2024. Prețurile mici i-au atras ca un magnet: „Aici hamsia costă 5 lei”

de: Ana Trotea
07 07. 2024

Fiecare sfârșit de săptămână pe litoralul românesc aduce o creștere semnificativă a numărului de turiști. În acest weekend, aproximativ 180.000 de persoane s-au îndreptat spre mare, cu peste 50.000 alegând stațiunea Eforie Nord, unde toate hotelurile sunt complet rezervate, conform stirileprotv.ro.

Românii, speriați de prețurile mari din Mamaia

Un turist aflat pe litoralul românesc a mărturisit că nu a mai vrut să meargă în stațiunea Mamaia pentru că prețurile sunt aproape duble față de Eforie.

„Venim în Eforie în fiecare an și ne place foarte mult. De la cazare până la plajă, toată lumea se distrează”, a declarat un turist.

„O vizită în Mamaia m-a dezamăgit din cauza plajei și a prețurilor. De exemplu, aici hamsia costă 5 lei, în timp ce acolo era 10 lei. Este aproape dublu prețul la mâncare. La terasă, ne încadrăm în 150 de lei, iar cazarea ne costă 250 de lei”, a spus o altă turistă.

„Prețurile sunt mai accesibile aici. În Năvodari, de exemplu, nu aveai stabilitate la prețuri. Dacă azi o bere costa 10 lei, mâine putea costa 12 lei”, au adăugat alți turiști.

Cât costă o noapte de cazare în Saturn sau Jupiter în 2024?

Prețurile cazărilor pe litoralul românesc au crescut cu 8% în acest an comparativ cu 2023, conform unui comunicat de presă al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Cele mai populare stațiuni sunt Mamaia, Eforie și Venus, cu o creștere de 20% a cererii în iunie față de aceeași lună a anului trecut.

Potrivit ANAT, această creștere se datorează atracțiilor locale, noilor investiții în hoteluri, popularității crescânde a hotelurilor all inclusive, îmbunătățirii imaginii litoralului românesc și vremii foarte calde.

Tarifele hoteliere încep de la 130 de lei pe noapte pentru o cameră într-un hotel de 3 stele din Jupiter și 140 de lei pe noapte la un hotel de 4 stele din Saturn. Pentru un pachet all inclusive la un hotel de 3 stele din Mamaia, o cameră dublă costă 549 de lei pe noapte, în timp ce la un hotel de 4 stele din Neptun tariful este de 494 de lei pe noapte pentru o cameră dublă. În Eforie Nord, o noapte la un hotel de 4 stele costă 340 de lei, incluzând accesul la plaja privată și șezlonguri.