Stațiunea din România unde prețurile au scăzut. O masă costă doar 28 de lei

de: Daoud Andra
08 08. 2024

Luna august este considerată vârf de sezon pe litoralul românesc, iar prețurile sunt pe măsură. Dacă în stațiunile din nordul litoralului prețurile au explodat anul acesta, există și locuri în care turiștii pot lua masa cu doar 28 de lei. Unde sunt cele mai mici prețuri la mâncare de la mare.

Urmează cea mai aglomerată perioadă pe litoralul românesc

În fiecare an, stațiunile de la Marea Neagră atrag sute de mii de turiști. Luna august este vârful sezonului și mulți români își programează vacanța în preajma Sfintei Marii, când este și liber legal. Astfel, al treilea weekend din luna august ar putea fi și cel mai aglomerat de pe litoral.

În ciuda prețurilor ridicate, românii aleg în continuare să își petreacă concediul în țară. În unele stațiuni prețurile au explodat de-a dreptul, dar în altele turiștii pot găsi locuri accesibile atât pentru cazare, cât și pentru masă.

În funcție de stațiune și de locul unde alegi să servești masa, poți scoate din buzunar de la câteva zeci, până la câteva sute de lei. La fel ca în fiecare an, cele mai mari prețuri sunt în nordul litoralului.

Stațiunea în care poți mânca cu 28 de lei

În stațiuni precum Eforie Nord, de exemplu, costurile sunt mult mai accesibile. Aici, o masă de tip meniul zilei, cu ciorbă și felul doi, la un restaurant de tip autoservire, costă 28 de lei de persoană.

”Meniul zilei cu 28 de lei și doi mici pe lângă. În total am dat 43 de lei. Este statiunea mea de suflet, aici imi place mie cel mai mult”, a declarat un turist, potrivit Observator.

Și cazarea în Eforie Nord are prețuri mai accesibile decât în alte stațiuni. Aici, prețul pentru o noapte de cazare, la unități de tip vilă sau pensiune, este sub 200 de lei pe noapte și crește în funcție de condiții. La un hotel de 3 stele, de exemplu, cazarea poate ajunge și la 400 de lei pe noapte.

În Mamaia, pe de altă parte, o noapte de cazare la un hotel de 4 stele ajunge să coste și 800 de lei, în perioadele de vârf ale sezonului. În aceste condiții, cea mai convenabilă variantă rămâne închirierea de apartamente în regim hotelier. Un apartament cu două camere, în care se poate caza o familie sau pot locui 2 cupluri, poate costa și la jumătate față de hotel, în aceeași zonă a stațiunii. Și campingul rămâne o variantă accesibilă pentru cei care sunt adepții vacanțelor la cort.