Stațiunea din România terorizată de RO-alert. Oamenii primesc 2 mesaje pe minut: „Este o problemă”

Stațiunea din România terorizată de RO-alert. Oamenii primesc 2 mesaje pe minut: „Este o problemă”
În stațiunea turistică Borsec, turiștii primesc chiar și câte două mesaje Ro-alert din cauza urșilor

Ajunși pe meleagurile românești, turiștii se confruntă cu un fenomen nemaiîntâlnit până în prezent. Fermecați de frumusețea peisajelor și de complexitatea stațiunilor turistice, străinii, dar și localnicii uneia dintre cele mai faimoase regiuni din țară, nu se mai simt totuși în siguranță. Este vorba de stațiunea din România terorizată de mesajele Ro-alert. Oamenii primesc aici chiar și câte 2 mesaje de avertisment pe minut din partea autorităților.

Stațiunea turistică unde localnicii primesc 2 mesaje Ro-alert pe minut

Este vorba despre stațiunea balneară Borsec, din județul Harghita, unde urșii au ajuns să-i aducă pe localnici în pragul disperării. Animalele coboară des în zonele frecventate de civili, ispitite de mâncarea aruncată la gunoi, și încep să caute prin tomberoane.

Însă nu doar localnicii sunt afectați de așa numiții „urși gunoieri”, ci și turiștii. Aceștia refuză să-și mai facă rezervări în regiune de teama pericolelor la care s-ar putea expune. Această problemă a fost semnalată și de către proprietarii pensiunilor din zonă.

Persoanele care ajung la stațiunea balneară Borsec din județul Harghita primesc chiar și câte două mesaje Ro-alert pe minut. În ele, autoritățile avertizează cu privire la prezența urșilor coborâți din munți.

Viceprimarul orașului Borsec, Albui Istvan, a informat că echipaje de la Jandarmerie fac patrulă permanentă în zonă, în încercarea de a combate problema.

„Avem un comitet care încearcă să rezolve această problemă, zilnic lucrăm. Am reuşit deja relocarea a patru exemplare”, a spus viceprimarul Borsec, potrivit stiridecluj.ro.

Turiștii refuză să se mai cazeze în Borsec din cauza urșilor

Chestiunea pune și patronii din domeniul HoReCa într-o situație vulnerabilă. Este o altă lovitură pe care proprietarii de pensiuni trebuie să o suporte, după declinul suferit în ultimii 2 ani de zile. Străinii, deși fermecați de splendoarea stațiunii, refuză să se cazeze în zonă din cauză că nu se mai simt în siguranță.

„Sunt foarte mulţi urşi şi nu se mai tem de oameni, deci oamenii nu mai au curaj să meargă în Borsec la obiectivele turistice – la Poiana Zânelor, unde este o atracţie turstică.

Oamenii se opresc acolo, se uită, se întorc şi pleacă din Borsec mai departe, ceea ce afectează foarte mult turismul. De o lună de zile au umblat zilnic aceşti urşi”, a relatat un proprietar al unei pensiuni din regiune.

Și un organizator de evenimente a oferit o perspectivă îngrijorătoare asupra consecințelor declanșate de prezența urșilor în stațiunea turistică.

„De când sunt aici, atâtea RO-alert-uri nu am văzut niciodată, nicăieri. Primeam poate şi 2 pe minut. Este clar că este o problemă, ştiam că Borsecul va deveni o stațiune, o destinație favorită. Dar nu bănuiam că şi pentru urşi”, s-a exprimat organizatorul de evenimente.