Stațiunea din România care e mai scumpă decât Mamaia, dar turiștii dau năvală aici. Care e motivul

Stațiunea din România care e mai scumpă decât Mamaia, dar turiștii dau năvală aici. Care e motivul
Războiul prețurilor și efectele sale asupra stațiunilor de pe litoral

Stațiunea din România care e mai scumpă decât Mamaia! Victimă a propriei popularități, astăzi stațiunea Mamaia suferă. Pe de-o parte, din lipsa de interes a administrației locale, cum acuză unii, pe de alta, din cauza prețurilor. Deși la jumătatea lunii iulie prețurile au mai scăzut aici, mare parte din turiștii români evită cazările în Mamaia. Unii aleg alte stațiuni de pe litoral, iar alții au ales stațiunile de la munte. Conform oficialilor din stațiunile montane, Sinaia este în acest moment cea mai căutată, și ocupată la capacitate de aproape 100%. Dar, în același timp, turiștii spun că Sinaia este stațiunea din România care e mai scumpă decât Mamaia, dar turiștii dau năvală aici.

Războiul prețurilor și efectele sale asupra stațiunilor de pe litoral

Convinși că vor recupera o parte din pierderile suferite în acești ani de restricții și pandemie, operatorii de pe litoral au aruncat prețurile în aer. Încă de la începutul sezonului estival, românii ajunși pe litoralul românesc s-au plâns de prețurile extrem de mari.

Prețurile, pe alocuri extrem de mari, dar și condițiile de cazare în anumite locații, i-au determinat pe români să renunțe la sejururile din Mamaia, de exemplu. Motivul, lesne de înțeles, creșterea prețurilor. Pe de altă parte, așa cum declara Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT, a fost și lipsa de interes a administrației locale:

 „Este un exemplu de cum să tranformi un mare, uriaş avantaj, înr-un dezavantaj din cauza lipsei de promovare. Este evident că nu au avut oameni de comunicare.

Percepţia bate realitatea, percepţia în acest moment este deformată, Mamaia nu este pustie. Da, nu este full cum eram noi obişniţi, dar în niciun caz pustie.

O investiţie atât de mare, atât de importantă pe care eu o compar cu autostrada Bucureşti-Constanţa, o investiţie fabuloasă, cu impact pe termen lung, nu e o glumă, s-a întors împotriva lor pentru că nu au ştiut să o valorifice la nivel de imagine”, a explicat Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT.

Sinaia, stațiunea din România care e mai scumpă decât Mamaia

De cealaltă parte, spun agențiile de turism, stațiunile montane devin atracții și locuri de vacanță, chiar și pe timp de vară. Bine, dacă luăm în calcul temperaturile caniculare, am înțelege care ar fi motivul fugii către munte.

Dar, deși în extrasezon, stațiunea Sinaia, de exemplu, este ocupată în proporție de 90%, iar asta a dus la creșterea prețurilor la pachetele turistice și nu numai. Localnicii spun că Sinaia a devenit stațiunea din România care e mai scumpă decât Mamaia. Cu toate astea, turiștii vin la Sinaia și plătesc sume cuprinse între  600-700 de lei în weekend.

„La noi e bine. La Sinaia în weekend este full, full, full. Îîn timpul săptămânii gradul de ocupare este undeva peste 60 la sută. Astăzi, luni 25 iulie, gradul de ocupare este de 65 la sută.

În weekend a fost sută la sută, plus mulţimea celor care vin doar pentru o zi şi pe care nu o pot estima.”, a precizat pentru adevarul.ro Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sinaia.

Așadar, deși prețurile sunt mari, câteva zile departe de caniculă ne-ar prinde bine tuturor. Dar, atenție!, ar fi cazul să vă căutați din timp cazare, există riscul să nu găsiți mai nimic. Cel puțin nu în Sinaia, după cum declara și Paul Popa.

Urmăriți Playtech.ro și pe