Staţiunea din Bulgaria de care puţini au auzit. E aproape de România şi are resorturi speciale

Staţiunea din Bulgaria de care puţini au auzit. E aproape de România şi are resorturi speciale
Staţiunea din Bulgaria de care puțini români știu. E mai aproape de țara noastră decât ai putea să crezi.

Este una dintre cele mai apropiate stațiuni turistice de granița cu țara noastră. Complexul stațiunii din Bulgaria este o destinație perfectă pentru familiile cu copii mici, care vor să aibă parte de o vacanță plină de distracții. Părinții care vor să se bucure de câteva momente de refugiu la malul Mării Negre, pot să opteze încrezători pentru această locație turistică. Totul despre staţiunea din Bulgaria de care puțini români știu.

Staţiunea din Bulgaria de care puțini români știu

Rusalka (sau Russalka) este staţiunea din Bulgaria de care puțini români știu. Este una dintre cele mai apropiate stațiuni turistice de granița cu țara noastră. Rusalka este o destinație de vacanță puțin cunoscută, localizată în provincia bulgară Dobrich. Aici, puteți observa cum arată Marea Neagră la adevăratul ei potențial.

Bulgarii au adoptat mai multe metode eficiente de organizare la malul mării, astfel încât turiștii se pot bucura liniștiți de peisajul natural. Plasele amplasate în largul mării împiedică alegele să ajungă la mal astfel încât călătorii se pot bucura aici de o experiență liniștită, în jurul unei ape curate.

Stațiunea turistică Rusalka uimește turiștii prin frumusețea ei. Este localizată într-un golf care aparține unei rezervații naturale. Ea prezintă, practic, un complex turistic format din 600 de vile, situate la aproximativ 80 de kilometri nord-est de Varna. Rusalka este înconjurată de două zone naturale protejate prin lege. Este vorba despre Rezervația Tauk Liman (Tauk Firth) și Rezervația Ptichiya Zaliv (Bird Bay).

Ce servicii speciale prezintă complexul turistic

Aerul curat și răcoritor și liniștea de aici sunt asigurate de mediul natural. Rezervația Tauk Liman (Tauk Firth) și Rezervația Ptichiya Zaliv (Bird Bay) găzduiesc specii rare de păsări. Foarte aproape de stațiunea Rusalka se află și Rezervația arheologică Yaylata. În punctul vecin Kaliakra se află rămășițele unei cetăți antice, care reprezintă un punct turistic des vizitat în mod special de către pasionații de păsări.

Micile golfulețe pitorești fac plajele din Rusalka cu atât mai atrăgătoare. Stațiunea atrage, anual, în fiecare sezon estival, o mulțime de turiști din Germania și Franța. Deși un număr important de români merg în vacanțe în Bulgaria, puțini au auzit despre stațiunea Rusalka, celebră pentru străini.

Complexul turistic prezintă mai multe facilități pentru turiști, atât pentru cei singuri, cât și pentru familiile care au copii mici. Iubitorii de tenis dispun de nu mai puțin de zece terenuri pe care pot să își antreneze abilitățile de sportivi. Călătorii mai au aici și terenuri de volei, de fotbal și condiții excelente pentru a practica și multe alte sporturi.

Citește și: Cel mai scurt drum spre Bulgaria. Ce traseu trebuie să urmezi ca să ajungi mai repede în vacanță

De asemenea, reprezentanții complexului turistic furnizează turiștilor și facilități privind echitația. Pe faleza de la malul Mării Negre se pot practica și snorkeling și scufundări.