Stațiunea care este ‘Elveția României’. Peisajele sunt ca în povești, te vei îndrăgosti pe loc

de: Anca Lupescu
12 12. 2023

Există un loc în România cu totul aparte, mai ales iarna, când zăpadă îmbracă totul și te trezești într-un paradis alb. Stațiunea este super populară printre iubitorii de sporturi de iarnă și în special ski, dar și cei care vor să se simtă ca în povești rămân fascinați de acest loc. De altfel, stațiunea este extrem de frumoasă în orice sezon, dar iarna strălucește mai tare decât niciodată. Dacă ești din București, acest loc este foarte accesibil și destul de aproape, la fel și pentru cei din vecinătatea Capitalei. 

Locul de poveste din România care se transformă iarna într-un basm

O stațiune montană din România este comparabilă cu locuri de vis din Elveția, iar imaginile surprinse cu drona sunt de-a dreptul desprinse din povești. La începutul sezonului de iarnă, zona montană din nord-vestul județului Vâlcea, cuprinsă între Valea Oltului și Transalpina, se transformă într-unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România.

Vezi și: Locul unic din România cu peisaj de iarnă ca în poveşti, sunt şi săniuţe trase de câini. Nu mai vrei să pleci de aici, e mai frumos ca în Austria

Este vorba despre stațiunea Voineasa Vâlcea, mai exact zona cuprinsă între Vidra și Obârșia Lotrului, unde se află Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa și Lacul Vidra, din Munții Lotrului. 

Filmarea făcută de Drone and nature arată zona din Carpații Meridionali care cuprinde grupa muntoasă Lotrului-Parâng-Șureanu.

„Stațiunea Obârșia Lotrului este localizată într-o regiune pitorească din județul Vâlcea, la o altitudine de aproximativ 1400 metri, pe suprafața Munților Lotrului.

Aflată la o distanță de 40 km de stațiunea Voineasa și în jur de 30 km de orașul Petroșani, Obârșia Lotrului reprezintă în același timp un pas de trecere între județul Vâlcea și județul învecinat, Hunedoara”, se arată în descrierea videoclipului de pe YouTube.

Poți ajunge în stațiunea Obârșia Lotrului urmând traseul drumului național DN 7A, ce leagă Valea Oltului de Valea Jiului.

Ce poți vizita în împrejurimi

Această parte componentă din Voineasa dispune de pensiuni, cabane, case de vacanță și restaurante. Dar nu a fost întotdeauna așa. Pe vremuri, locul era plin doar de căbănuțe din lemn și semăna cu un sat de vacanță.

Te-ar putea interesa și: Orașul din România, ‘necunoscut în Europa’, care este cel mai ieftin pentru o vacanță. Englezilor nu le vine să creadă

În ultimii zece ani, zona s-a dezvoltat cu ajutorul investitorilor privați și a devenit un paradis, mai ales în sezonul de iarnă. 

În vecinătatea Lacului Vidra (Obârșia Lotrului, Voineasa-Vâlcea) este și domeniul schiabil Transalpina-Voineasa. Locul este binecunoscut de pasionații de ski și sporturi de iarnă, dar mulți vin aici doar pentru a se bucura de peisajul spectaculos.

În plus, în împrejurimi poți vedea Lacul Vidra, Transalpina, Valea Lotrului și Voineasa, o comună în care te simți ca în Elveția și care a devenit foarte populară pentru turiștii străini.

Poți vizita și Mălaia, o zonă plină de legende și o comună care devine un loc de basm pe timp de iarnă. 

Există numeroase locuri de cazare, iar unele oferă facilități precum piscine termale