Starea lui Titi Aur nu e bună deloc. Fostul pilot, internat după ce a luat covid-19 VIDEO
Titi Aur a fost depistat, duminică, cu covid-19, iar de cinci zile este internat în spital cu o stare gravă. Plămânii lui sunt afectați în proporție de 30%. Pilotul a fost întâi tratat acasă, însă pentru că a avut dificultăți de respirare, el a fost transportat la spital.
Titi Aur, conectat la oxigen permanent
El a spus că nu poate respira fără mască și nu știe de unde a putut lua virusul, asta pentru că a purtat mască și a încercat să se protejeze cât de mult a putut. Din păcate, pilotul nu are o stare prea bună și a declarat că se află printre cei 15% care au nevoie de internare. Din fericire, faptul că Titi Aur a ajuns la spital la debutul bolii este un lucru încurajator. Pilotul a transmis și altora să meargă cât mai repede la doctor, pentru a putea fi tratați din timp.
„Nu mă simt foarte bine, nu pot respira fără mască, și acum am oxigen la nas, niște tubulețe. Încerc să vorbesc puțin cu dumneavoastră, sper că nu prea mult, pentru că mă apucă tusea dacă vorbesc prea mult.
Sunt internat de joi, am fost depistat duminică, am primit tratament acasă pentru că nu aveam afectat plămânul, la toate controalele făcute duminică, dar joi am avut probleme, dificultăți cu respirația și am venit la spital.
La computerul tomograf s-a văzut că ambii plămâni sunt afectați în proporție de 30%, ceea ce înseamnă deja grav. 85% dintre pacienții COVID nu au plâmânii afectați și pot fi tratați acasă, bineînâeles, tot sub supravegherea medicului”, a spus Titi Aur, pentru Digi24.ro.
Titi Aur, internat în spital cu covid-19: „Nu stați acasă, pentru că ar putea fi fatal”
Titi Aur i-a îndemnat și pe alții să vină la spital, dacă se simt rău din cauza virusului. El a mai explicat că s-a protejat cât de mult a putut și a lăudat eforturile medicilor permanente față de pacienți.
„Eu fac parte din cei 15% de ghinioniști, cu plămânii afectați, ceea ce înseamnă internare obligatorie, tratament intensiv și urmărite toate analizele. Este foarte multă grijă și implicare din partea personalului medical.
Știam despre COVID, nu fac parte din cei care spun că nu există, am purtat mască mereu, chiar îmi spuneau colegii că nu mi-au văzut fața de un an de zile. Am umblat cu mască, am încercat să mă protejez. Am înțeles că dacă faci parte din cei 85% cu o formă relativ ușoară, poți să treci mai ușor, dar dacă ești ghinionist să fii în cei 15%, este foarte important să ajungi cât mai repede la spital.
Dacă nu ajungi la spital sub supravegherea medicilor și plămânul începe să fie afectat mai mult de 50% – 65%, 70%, atunci munca medicilor devine foarte grea și trebuie să contribuie foarte mult Dumnezeu ca să te poată salva. Sau, dacă ai ghinionul să ai și alte boli grave – diabet, inimă și altele – atunci situația se complică și mai mult, pentru că organismul trebuie să lupte cu mai multe boli, și asta este foarte greu.
Ideea este să veniți cât mai repede la specialiști și să nu stați acasă, pentru că s-ar putea să fie fatal”, a mai spus el pentru sursa citată.
Medicii de la Bârlad, „îngeri” pentru Titi Aur și mulți alți pacienți
Celebrul pilot și-a arătat aprecierea pentru medicii de la spitalul Bârlad, spunând că se comportă exemplar cu toți pacienții. El a mai spus că medicii i-au explicat ce urmează să se întâmple în urma tratamentului intensiv de cinci zile pe care îl urmează. El va fi supus unei noi analize la tomograf, după tratament, pentru a verifica starea în care se află plămânii săi.
„Le-am spus în postarea mea „Îngerii de la Bârlad”, pentru că în afară de faptul că sunt toți în alb și ai impresia că vorbești de fiecare dată cu aceeași persoană, deși ei se schimbă mereu, toți sunt la fel de silitori, blânzi, îți explică. Îți explică că nimic nu-i obligatoriu, dacă vrei poți să pleci, dacă vrei, poți să stai, dar dacă pleci, uite ce se întâmplă, dacă facem tratamentul ăsta, așa se va întâmpla, astea vor fi efectele… M-am simțit, și nu numai eu, toți pacienții, ca să nu credeți că se comportă doar cu mine așa, ne-am simțit extraordinar.
Echipa de la Bârlad pe mine m-a impresionat foarte, foarte tare.
Boala este o experiență neplăcută, probabil trebuia să o pățesc și pe asta, sper să fie cât mai puține persoane care ajung în situația asta, și mă refer aici în mod special la plămânii afectați, dar chiar și faza aia mai ușoară, nu-i ușoară. Am înțeles că virusul este foarte parșiv. Și dacă virusurile pe care le știam până acum dispăreau din organism în 5, 6, 8 zile – era și vorba aia că o răceală netratată ține o săptămână și tratată 7 zile, tot felul de glume – acest virus nu se comportă așa, ci se ascunde prin organism, apare și dispare când are el chef, atacă când prinde organismul mai slab, nu există antidot pentru virus, există doar întărirea organismului ca să poată să lupte cu virusul”, a încheiat el.