Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile în România. Decizia Guvernului (SURSE Digi24)

de: Alexandra Chivu
14 07. 2020

Guvernul se reunește miercuri pentru a discuta prelungirea stării de alertă, precum și adoptarea raportului privind perioada stării de urgență, au informat surse guvernamentale pentru Digi24.

Surse Digi24: Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile în România

Starea de alertă expiră pe 16 iulie, drept pentru care Guvernul ar putea decide prelungirea cu alte 30 de zile, au declarat surse guvernamentale pentru publicația numită. Potrivit deciziei CCR, dar și a legii aflate în vigoare, prelungirea actualei stări se face fără acordul Parlamentului. Totodată, documentul nu va putea fi modificat de Parlament.

Guvernul nu are în vedere alte măsuri de relaxare, din cauza numărului mare de cazuri noi de COVID-19 și a evoluției pandemiei. Însă, este posibil să fie luate măsuri suplimentare, printre care închiderea teraselor după ora 22.

„Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, a declarat premierul Orban.

Prelungirea stării de alertă este aproape iminentă, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Un nou record negativ al cazurilor de COVID-19 în România: 637 într-o zi

Oficialul a precizat luni că țara noastră a ratat o nouă etapă de relaxare de la 1 iulie, din cauza numărului mare de noi infectări cu coronavirus. Marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 637 de noi cazuri de îmbolnăvire și 30 de decese din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore.

  • La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste.
  • Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.