Stare de Alertă încă 30 de zile în România. Anunțul lui Klaus Iohannis: ce restricții vom avea

Stare de Alertă încă 30 de zile în România. Anunțul lui Klaus Iohannis: ce restricții vom avea
Stare de Alertă încă 30 de zile în România. Anunțul lui Klaus Iohannis: ce restricții vom avea

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, de la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus, cu premierul Ludovic Orban și cu Raluca Turcan, Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat.

Stare de Alertă încă 30 de zile în România

La finalul discuției, președintele Klaus Iohannis a făcut și declarații de presă. Această ședință a fost în contextul în care Guvernul ar putea decide astăzi prelungirea stării de alertă în România, cu încă 30 de zile, în condițiile în care pe 17 iulie expiră starea actuală de stare de alertă.

În plus, la ora 16:00 este programată o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, urmată de Ședința de Guvern.

În urmă cu o zi, Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izoralarea și internarea pacienților confirmați cu coronavirus.

”Starea de alertă continuă”

Astfel, potrivit declarațiilor făcute astăzi de către președintele Klaus Iohannis, starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, cu aceleași restricții de până acum. De asemenea, nu vor fi impuse alte restricții și nu vor fi luate măsuri care să inhibe economia.

”(…) Este foarte important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei, pentru asta mă voi lupta împreună cu toată echipa României. În concluzie, starea de alertă continuă, atenție, protejați-vă, protejați-vă, protejați-i pe ceilalți”, a declarat Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp.

Ce a declarat ieri președintele Klaus Iohannis

De asemenea, pe data de 14 iulie, președintele a mai făcut o declarație de presă, pe fondul numărului mare de infectați cu coronavirus.

”Din nefericere pandemia care să abătut asupra lumii este cea mai grav criza sanitară din ultimul secol! Din păcate și în România efectele devin dinc e ince mai vizibile. Astăzi avem 637 de cazuri noi şi 30 de romani au murit din cauza acestei boli. Este greu deimaginat cum pot fii unii, care umblă pe la tv, pe stradă, şi spun că nu este nciun pericol, că ne putem relaxa, ba alţii, adepţii unor teorii conspirative, spun că nu există boală, Această boală există şi este grea şi cu un impact devastator asupra lumii şi asupra României, din păcate. Am spus că nu esate momentul unor dispute politice dacă vb de combatera epidemie, şi vă spun drept siderat de cum PSD a reacţionat în parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, cea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea lor.

Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgenţă şi era de aşteptat să se discute la fele de repede, pentru că este nevoie de aeastă lege. PSD a venit cu argumente false, spunând că Guvernul trebuia să vină mai repede cu legea, dar nu avea cum, decât după ce au fost publicate argumentele CCR. PSD a afirmat că nu este bine făcută, dar tocmai asta trebuiau să facă ei în Parlament. Putem constata că PSD tergiveseaza această discuţie şi recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD prin această atitudine şi, în acest fel, se întâmplă că PSD privează guvernul de un instrument important în combaterea acestei epidemii. Vă spund rept, este trist şi şocant fiindcă această tergiversare, prin care PSD vrea să pară important, poate costa viaţa a zeci, sute de români. Reiau apelul către Parlament, finalizaţi discuţiile şi aprobaţi o formă bună pentru această lege, altfel veţi fi moral răspunzători de moartea a zeci, sute de români. Acest comportament este intolerabil.”, a declarat Iohannis în connerința de presă de la ora 14:00, ieri, 14 iulie 2020.

Urmăriți Playtech.ro și pe