Sportiva româncă ce nu renunță niciodată. Cum se pregătește o olimpică pentru JO de la Tokyo

Sportiva româncă ce nu renunță niciodată. Cum se pregătește o olimpică pentru JO de la Tokyo

Participarea la Jocurile Olimpice este visul oricărui sportiv de pe planetă. Sportivii se adaptează situației actuale și se pregătesc cum pot, individual, la ei acasă. Așa face și o cunoscută judoka din România, cu gândul la Jocurile Olimpice care au fost amânate pentru 2021.

Sportiva româncă ce nu renunță niciodată. Cum se pregătește o olimpică pentru JO de la Tokyo

Una dintre cele mai valoroase judoka ale lumii la categoria 52 kg, Larisa Florian se pregătește acum acasă. O pregătire fizică necesară pentru păstrarea tonusului. După ce mulți ani a reprezentat România la cel mai înalt nivel, sportiva care acum concurează pentru echipa națională a Azerbaidjanului se antrenează în grădina casei sale, iese la alergare de trei ori pe săptămână și se pregătește prin videocall cu antrenorul ei, Aurelian Fleisz. Criza sanitară o impune.

„Eu mă antrenez în continuare în grădină şi mai ies de trei ori pe săptămână la alergare. Judo, din păcate, nu am unde să fac, cred că aceasta este situaţia cu care se confruntă toţi judoka orădeni”, a mărturisit Larisa Florian, pentru eBIHOREANUL.

„Programul este făcut de antrenorul meu, bineînţeles. Este un program de acumulare deoarece s-au anulat toate competiţiile din viitorul apropiat. Următoarea competiţie, conform calendarului IJF, ar fi pe 8-10 mai, Grand Şlam-ul de la Baku, dar, din câte am auzit, sunt şanse minime ca acesta să se mai ţină”, a mai adăugat Larisa Florian.

Ce și-a propus la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Judoka orădeană a renunțat la echipa olimpică tricoloră și după ce a avut o tentativă de a merge în Emiratele Arabe Unite a optat pentru naționala Azerbaidjanului. În luarea deciziei a cântărit mult, din câte se pare, atmosfera de la lotul național și presupusele scandaluri în care ar fi fost implicați antrenorii Florin Bercean, Gianina Andreica și Maria Mititelu, acuzați că au abuzat fizic și psihic mai mulți sportivi.

Cu toate că nu a putut participa la concursurile propuse în această primăvară, după ce toate competiţiile de tip Grand Slam şi Grand Prix la nivel de seniori au fost anulate, sportiva nu regretă deloc.

„Toţi ne dorim ca să începem turneele cât mai repede, dar sănătatea oamenilor este mai presus de orice. Este un moment dificil pentru noi toţi, dar trebuie să luptăm până la final, iar pentru a lupta eficient trebuie să urmăm indicaţiile autorităţilor şi cadrelor medicale”, a spus Larisa Florian.

În privința obiectivului pentru Tokyo 2021: „În continuare obiectivul meu major este să urc pe o treaptă cât mai înaltă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după cum ştiţi au fost amânate cu un an: Tokyo 2021 (23 iulie – 8 august). Un alt obiectiv ar fi să ies campioană mondială de seniori.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI