Spitalul din Reșița consumă 50 de milioane de euro, anual. Pe ce se duc 80% din bani, de fapt

80% din fondurile alocate spitalului din Resita se duc pe salarii

Spitalul din Reșița consumă 50 de milioane de euro, anual, iar acum s-a aflat pe ce se duc 80% din bani, de fapt. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a informat că 80% din bani se duc pe salarii.

Ce salarii au medicii din spitalul groazei din Reșița. 80% din bugetul spitalului sunt cheltuiți pe salarii

80% din bugetul spitalului din Reșița, care este de 50 de milioane de euro, se duc pe salarii, a anunțat președintele CJ Caraș Severin.

Imaginile incredibile de la Spitalul din Reșița cu pacienți care stau pe jos, dezbrăcați, în condiţii greu de imaginat, au îngrozit toată România. Alina Stancovici, managerul unității sanitare, spune că nu poate gestiona situaţia și că știe că e mizerie, dar că sunt probleme noi.

Medici bogați și pacienți nemulțumiți

Romeo Dunca, președintele CJ Caraș Severin, înfuriat de cele văzute, a spus că Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa consumă mulți bani și că medicii sunt bogați.

Cetățenii sunt în multe cazuri nemulțumiți de servicii, deși spitalul consumă 50 de milioane de euro pe an. Sunteți bogați, domnilor chirurgi, deoarece bugetul de salarii reprezintă aproape 80% din cheltuieli. Din păcate, însă, cei mai mulți dintre pacienți sunt săraci și nu de puține ori chiar nemulțumiți. Ori trebuie să meargă la alte spitale din țară sau străinătate pentru a căuta alinarea ce nu o găsesc la Reșița. Deși sunteți 150 de medici primari sau specialiști!”, a scris pe Facebook Romeo Dunca.

Medicii își încasează salariile chiar dacă nu prea muncesc

Ca să demonstreze că ceea ce spune este adevărat, Romeo Dunca a făcut publică lista cu salariile nete ale chirurgilor, care ajung să depășească și 22.000 de lei pe lună, chiar dacă intervențiile în această perioadă sunt puține.

Astfel, unul dintre chirurgi apare în centralizator cu doar 4 operații, în perioada 1 septembrie-30 noiembrie. ”Nu mă pricep la medicină, dar cifre mă descurs și mai ales deslușesc realitatea ascunsă după povești. Am luat veniturile acestor trei medici pe ultimele trei luni și le-am raportat la numărul de intervenții. Mie îmi pare puțin, chiar foarte puțin. Comparația o poate face oricine”, a comentat Romeo Dunca la publicarea listei cu salarii.

Spitalul din Reșița, în stare jalnică

În plus, Romeo Dunca spune că a văzut condițiile jalnice din clădirile în care personalul medical lucrează. ”Dumneavoastră reparați și îngrijiți oameni, iar noi, administrația județeană, reparăm și întreținem clădiri. Dar să nu uitam că fotografiile apărute zilele acestea în spațiul public, în presa locală, națională și chiar internațională, arată exact cât de bine o facem. Atât noi, administrația, având grijă de clădiri, cât și dumneavoastră, în timp ce îngrijiți bolnavii”, a completat Romeo Dunca.

Imaginile groazei au apărut în spațiul public, în urmă cu două zile, după ce clinica din Reșița a devenit spital Covid-19. Pe lângă bolnavi goi, stând pe jos, au fost date publicității fotografii și cu un cadavru pus într-un sac negru, lăsat pe patul unui salon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI