Spală-te pe față cu apa în care ai fiert cartofii. Va face minuni pentru tenul tău, iar efectele nu vor întârzia să apară

de: Sabina Anastasia
28 05. 2024

Ai fiert cartofii în apă rece? Nu arunca lichidul obținut la final, când vrei să prepari mâncare. Folosește apa în care ai fiert tuberculii pentru a-ți îngriji pielea tenului, pentru a o tonifia, hidrata sau pentru a calma umflăturile și cearcănele de sub ochi. Efectele nu vor întârzia să apară, spun unele femei.

Cât de repede trebuie să folosești apa de cartofi, după ce ai fiert tuberculii

Apa în care au fost fierți cartofii este refolosită deseori de gospodine în mai multe scopuri, mai ales dacă se urmează diete fără lapte sau fără gluten. Lichidul poate fi utilizat sub forma unui agent de îngroșare, pentru a rumeni preparate din carne, dar nu numai.

Este important de precizat că apa de cartofi poate fi congelată până la 24 de ore pentru a nu-și pierde proprietățile. Dacă nu este folosită rapid, se va îndulci, iar valorile sale nutriționale nu vor mai fi aceleași. Natural, apa de cartofi conține minerale și vitamine importante (C, B, potasiu, fier etc.).

Cum poți folosi apa de cartofi pentru îngrijirea tenului

Apa de cartofi poate fi utilizată și în scopuri cosmetice. Datorită nutrienților săi, poate face pielea să fie strălucitoare și îi susține starea de vitalitate. Acest produs poate calma pielea, datorită efectului antiinflamator, poate să o hidrateze și tonifieze și poate să aibă efect chiar împotriva cearcănelor.

Dacă pielea ta prezintă pete roșii, este uscată sau deshidratată sau ai pungi sub ochi, ai putea să fii tentată să încerci să folosești apa de la cartofii fierți. Prin aplicarea de comprese reci sau cu ajutorul unor dischete demachiante, poți observa efectul benefic al apei de cartofi asupra tenului tău.

Cum te poți bucura de efectele apei de la cartofii fierți

Spală și decojește doi, trei cartofi. Este important ca aceștia să fie bine curățați de coajă sau frecați în așa fel încât să nu prezinte impurități și apa să nu aibă gust de pământ. Se taie cartofii în cuburi, se acoperă cu apă rece și se pun la fiert. La final, se strecoară apa de cartofi.

Cu cartofii se prepară mâncarea dorită, iar apa se lasă la răcit. Tot ce trebuie să faci este să înmoi, apoi, discuri demachiante în lichid și să îți cureți tenul cu ele sau să le aplici pentru circa 15 minute sub ochi pentru a reduce aspectul cearcănelor și a umflăturilor.

Dacă pui apa de cartofi într-un recipient cu pulverizator, o poți folosi sub forma unui toner facial, pentru a-ți tonifia și hidrata pielea tenului. Apa de cartofi poate fi reutilizată și împreună cu alte ingrediente naturale. Unele persoane apelează la această metodă pentru a crea măști faciale hidratante și calmante.