Soțul Alinei Gorghiu, obligat să plătească băncii 1,7 milioane lei, plus penalități! Cum s-a ajuns în această situație

de: Ștefan R. Apostol
19 05. 2020

Puțină lume a auzit scriindu-se în presa autohtonă despre soțul ei, dar despre Alina Gorghiu s-a tot scris și se va mai scrie. Ceea ce puțină lume a știut, este că soțul senatoarei, Lucian Isar a avut de recuperat și acum de dat înapoi suma de 1,7 milioane de lei unei mari bănci.

Soțul Alinei Gorghiu, obligat să plătească băncii 1,7 milioane lei, plus penalități

Problemele pentru Lucian Isar au început cu câțiva ani în urmă, când, în 2015 a fost scos din conducerea Consiliului de Supraveghere printr-o reorganizare a sistemului de conducere al Băncii Comercială Feroviare. În perioada cât a fost în acest Consiliu Isar încasa 660.000 de lei pe an de la bancă și venise în conducerea acesteia în iulie 2014.

Cum s-a ajuns în această situație

În 2016 a dat în judecată banca și a câștigat în instanță daune în valoare de.. ați ghicit, 1,7 milioane de lei, printr-o decizie a Tribunalului și în urma unei proceduri de executare silită asupra Băncii Comerciale Feroviare. Acum însă, culmea este că Judecătoria Sectorului 1 și Tribunalul București au decis că Lucian Isar trebuie să returnezze cei  1,7 milioane de lei, după ce au întors o executare silită făcută anterior de Isar. În plus soțul fostei lidere PNL va trebui să plătească penalități începând cu mai 2019.

Conform documentelor aflate pe site-ul Tribunalului București, judecătorii Tribunalul București au respins cererea lui Isar. Mai mult de-atât, în 2017, Curtea de Apel a dispus  plata unor daune de 360.000 de euro. Banca Comercială Feroviară, prin avocații acesteia, a încercat să obțină suspendarea executării hotărârii la Înalta Curte de Casație și Justiție, care i-a respins cererea, astfel că, în cele din urmă Isar a încasat 1,67 milioane de lei de la bancă prin executarea silită.

Soțul Alinei Gorghiu, obligat să plătească băncii 1,7 milioane lei, plus penalități! Cum s-a ajuns în această situație

Dăm timpul repede înainte și ajungem în luna mai a anului 2019 când, ÎCCJ admite recursul făcut de Banca Comercială Feroviară și dispune atât casarea sentinței, cât și rejudecarea dosarului din faza de apel. În aceste condiții BCF, văzută în situația de a întoarce în favoarea sa decizia, trece la atac și din pârât devine reclamant, astfel că demarează litigiu de întoarcere a executării silite, pe care l-a câștigat în primă fază la judecătorie și apoi definitiv la Tribunal. Conform noii decizii, fostul membru al Comisie, Lucian Isar este acum pus în postura de datornic al BCF și obligat să returneze cei 1,7 milioane de lei.