Sos de pizza ca în Italia. Ingredientul secret pe care îl folosesc cei mai buni bucătari

de: Ana Chivu
02 02. 2023

Românii adoră pizza, dar cu siguranță gospodinele o iubesc pe cea făcută de casă. Poți să economisești bani și să îți faci preparatul îndrăgit chiar la tine în bucătărie. Doamnele își fac de cele mai multe ori griji în privința sosului, care nu iese la fel de delicios ca cel de la restaurant făcut de bucătarii profesioniști. Iată că specialiștii au oferit rețeta lor pentru un sos ca în Italia! Cum trebuie să îl faci și de ce ingrediente ai nevoie?

Rețetă pentru sos de pizza: de ce ingrediente ai nevoie?

Cu siguranță pizza este preparatul din topul oamenilor din toată lumea. Aceasta este comandată des la petreceri, într-o seară de vineri cu prietenii sau chiar într-o zi simplă când nu ai chef de gătit, dar vrei să mănânci ceva bun.

Desigur că în această perioadă greu încercată din punct de vedere financiar este mai bine să o prepari chiar tu în casă. Singura grijă a gospodinelor vine însă în privința sosului care nu iese la fel de bun ca cel gătit de bucătarii profesioniști.

Iată că acum specialiștii au oferit detalii despre secretul pe care îl au ei. În primul rând, pentru a obține o pizza perfectă trebuie să folosești ingrediente de calitate. În al doilea rând, este nevoie să eviți sosul gata făcut la borcan pe care îl găsești rapid la orice supermarket.

  • Ingrediente

400 g roșii decojite
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
2 linguri oțet balsamic
1/2 linguriță sare
piper
1/2 linguriță zahăr
oregano
busuioc
1 foaie de dafin

Mod de preparare: cum trebuie să procedezi?

Curăță ceapa și usturoiul, taie legumele mărunt și pune totul într-o tigaie alături de ulei de măsline și un praf de sare. Călește legumele la foc mic pentru două minute, ulterior adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe. Acum, este timpul să pui piper, oregano și busuioc uscat, dar mai ales o frunză de dafin.

Amestecă sosul constant și adaugă oțetul balsamic și zahărul pentru a stinge aciditatea roșiilor. Bucătarii profesioniști recomandă să lași sosul la foc mediu pentru jumătate de oră, timp în care amesteci în el ca să nu riști să se lipească.

La final, este nevoie să oprești aparatul de gătit și să lași puțin sosul să se răcească, ulterior să îl dai printr-un blender. Acesta trebuie să fie fin și să aibă consistența unui aluat de clătite franțuzești. Cu siguranță cei dragi ție o să aprecieze sosul și gustul aromat al său!