Sorina Pintea, probleme grave de sănătate după ce a fost arestată preventiv. Anunțul avocaților
„La adresa Sorinei Pintea există doar un denunț și nu un flagrant”, spun avocații fostului ministru al Sănătății, arestat preventiv, la sfârșitul săptămânii trecute pentru luare de mită. Aceștia argumentează cu faptul că flagrantul despre care se vorbește nu s-a realizat pentru că nu există un proces verbal în acest sens. Potrivit acestora, fostul ministru este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare.
Gest surprinzător din partea denunțătorului
„Nu a existat un flagrant, acesta fiind și motivul pentru care nu există un proces verbal în acest sens. Menționăm în mod expres că nu este vorba de achiziționarea de aparatură și/sau consumabile medicale având legătură cu eidemia de Coronavirus, fiind vorba de un contract încheiat și derulat în 2019. Doamna Sorina Pintea nuse face vinovată de infracțiunea de care este acuzată, domnia-sa nu a săvârșit vreo infracțiune și nu a pretins sume de bani, așa cum se susține. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atribuții în legătură cu încheierea sau executarea contractului de achziție publică în raport de care sunt formulate acuzațiile” (extras din comunicatul avocaților)
În apărarea clientului lor, avocații Sorinei Pintea mai amintesc și de gestul neobișnuit al denunțătorului de a-l contacta pe fiul Sorinei Pintea pentru a-i spune adevărul, și anume că, în realitate, banii nu erau solicitați pentru mama sa și nici predați ulterior acesteia.
I s-au administrat perfuzii în Arestul Central
Starea de sănătate a Sorinei Pintea, și așa firavă, s-a agravat în condițiile privării de libertate. În această dimineață, în Arestul Central din Capitală a fost chemată ambulanța „pentru o persoană arestată preventiv”, se arată într-un comunicat emis de Poliția Capitalei. Nu a fost nevoie de internare, rar i s-a administrat o perfuzie.
Sâmbătă, Tribunalul București a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, inculpată pentru luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă. Fostul ministru al Sănătății e suspect că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții de aparatură medicală.