Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în război cu „clinica vedetelor”. Decizia luată

de: Iorgu Ianusi
19 02. 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunță că va depune plangere penală în cazul clinicii private Swiss Estetix care a fost închisă în toamna anului trecut de Direcția pentru Sănătate Publică București, dar care a continuat să funcîioneze șă să primească persoane care solicitau intervenții estetice.

Ministrul Sorina Pintea a precizat că a trimis o notificare către reprezentanții centrului comercial Promenada în care  respectiva clinică are unul dintre sedii.

Cabinetul Swiss Estetix, cunoscut in lumea mondenă drept „clinica vedetelor” unde mai multe celebrități au ajuns pentru diverse operații, permite în continuare programări și intervenții estetice, în ciuda somațiilor publice lansate de autorități.

Luni, chiar funcționari din ministerul Sănătății au reușit să-și facă programări, spune ministrul Sorina Pintea:

”Din Ministerul Sănătății…a sunat cineva și s-a programat. Prin urmare astăzi (marți – n.r.) măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească să obții o suspendare sau o întrerupere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din septembrie. Ea avea un plan de conformare cu niște neconformități care trebuiau rezolvate într-un interval de timp, putând să funcționeze ulterior și nu cu actul medical efectiv acolo”. Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Sorina Pintea, ministrul Sănătății

În notificarea transmisă către mall Promenada, unde clinica privată are inchiriat un spațiu, ministrul Sănătății a atras atenția că societatea nu are autorizație pentru desfășurarea activității și că toate intervențiile estetice se desfășoară ilegal.

”Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a informat conducerea mall-ului că există o societate în incintă care își desfășoara activitatea fără autorizație. Și eu nu cred că într-un contract comercial există o clauză că dacă nu ești legal poți funcționa. Dar vom aștepta răspunsul și bineînțeles va fi cerere penală”. Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Injectii cu botox si „vampirizari”, realizate intr-un coafor

Reacția de azi a ministrului Sănătății vine după ce, marti, Colegiul Medicilor Suceava a sesizat poliția județeană că, într-un coafor din oraș erau anunțate intervenții estetice, deși nu era un spatiu adecvat pentru astfel de operațiuni.

Medicii le-au spus anchetatorilor că în Suceava nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze astfel de operații.

Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a confirmat că a deschis penal în acest caz și fac cercetări pentru înșelăciune.

Firma SwissEstetix programase un așa-numit „turneu” în mai multe orașe din țară, inclusiv la Suceava la începutul acestui an, acțiune promovată în special pe rețelele sociale.

Astfel, în 24 februarie, clienții erau invitați la sediul unui salon de cosmetică și coafură pentru diverse operații, inclusiv injectări cu botox sau pentru procedura cunoscută ca „vampirizare”, care presupune extragerea de sânge dintr-o zonă a corpului și re-injectarea într-o altă zonă.

foto: pagina de Facebook a clinicii private Swiss Estetix

Colegiul Medicilor Suceava a reclamat faptul că nu exista autorizație pentru ca astfel de servicii să fie oferite în respectivul salon de înfrumusețare.

Mai înainte de campania desfășurată la Suceava, echipa care se prezenta ca fiind formată din specialiști în domeniu avea programate intervenții la Arad (20 februarie) și Timisoara (21 februarie).