Sorin Cîmpeanu, veste tristă pentru elevi. Ce schimbări vor apărea la examenele din 2021: „Acest an școlar nu a fost normal”

Sorin Cîmpeanu, veste tristă pentru elevi. Ce schimbări vor apărea la examenele din 2021:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit în cursul serii de luni despre modul în care se vor desfășura examenele în anul 2021, cât și despre complexitatea acestora. Din păcate pentru elevi, în ciuda condițiilor grele în contextul pandemiei, ministrul susține că dificultatea testărilor va rămâne aceeași, diferența apărând la tematica aleasă.

Cum vor fi rezultatele examenelor în 2021

Potrivit ministrului Educației, rezultatele examenelor din 2021 se preconizează a fi mai bune decât cele din 2020, chiar dacă predarea online are loc în multe școli din țară. Sorin Cîmpeanu se arată extrem de entuziasmat de ceea ce va urma și speră ca elevii să nu fie afectați foarte tare de efectele pandemiei.

“Sunt optimist din construcție. Mă aștept să fie cel puțin la fel de bune, dacă nu chiar mai bune decât cele de anul trecut”, a dezvăluit acesta la Digi24.

Întrebat dacă pretențiile cadrelor didactice cu privire la materia predată au scăzut, acesta a răspuns că nu este vorba de acest lucru. Ritmul a rămas același, însă se folosește metoda trierii materiei, în semn de conștientizare a celor întâmplate, dar și a procesului la care sunt supuși elevii de un an încoace. Sorin Cîmpeanu a recunoscut că predarea online presupune o lipsă de asimilare completă a materiei precum și anumite pierderi care nu pot fi recuperate pentru moment, motiv de adaptare la situația actuală.

„Nu se coboară ștacheta, se adaptează tematica la specificul acestui an. Nu se coboară gradul de dificultate, însă se triază materia, pentru că dacă nu am face acest lucru ar înseamna că am negat ceea ce s-a întâmplat, ceea ce vedem cu toții.

Acest an școlar nu a fost normal. Predarea online, în orice situație, în orice stat generează pierderi. Nu este normal ca elevii să deconteze aceste pierderi, pentru că noi nu am fost pregătiți – avem și noi circumstanțe atenuante – să asigurăm o predare așa cum se cuvine elevilor. O spun cu toată răspunderea”, a declarat ministrul, potrivit Digi24.

Cum vor avea loc examenele naționale în zonele carantinate

Sorin Cîmpeanu, veste tristă pentru elevi
Sorin Cîmpeanu, veste tristă pentru elevi

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit cum vor putea susține examenele naționale elevii aflați în zonele carantinate. Ministrul Educației a anunțat că autoritățile vor emite drogări care să le permită elevilor din ani terminali să se prezinte la examene.

“Dacă în perioada examenelor naționale vom avea localități carantinate, am inițiat deja discuțiile cu CNSU în vederea obținerii unei derogări, excepții, cu respectarea accentuată a regulilor de protecție sanitară dar care să permită elevilor să susțină Evaluarea Națională sau Bacalaureatul, pentru că sunt examene esențiale, determinante pentru viitorul fiecărui elev”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.