Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea anti-Covid-19 după începerea școlii. Ce trebuie să facă părinții, elevii și profesorii

Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea anti-Covid-19 după începerea școlii. Ce trebuie să facă părinții, elevii și profesorii
Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea elevilor

Astăzi începe un nou an școlar, în ciuda situației epidemiologice nu foarte bune din România. Pentru a întâmpina cu precauție o evoluție nefavorabilă a pandmiei, Sorin Cîmpeanu atrage atenția asupra regulilor pe care toată lumea trebuie să le respecte. Mai mult, ministrul Educației dă asigurări cu privire la creșterea numărului de elevi vaccinați, odată cu reînceperea școlii fizice.

Câți elevi s-au vaccinat în ultimele zile

Sorin Cîmpeanu a vorbit în cursul zilei de ieri despre un număr record de elevi în ultimele zile, chiar înainte de începerea școlii. Potrivit minsitrului Educației, 10.000 de elevi s-au vaccinat în ultimele zece zile, iar numărul acestora poate crește semnificativ.

Acesta a explicat faptul că școlile private au început să-și pregătească deja centre de vaccinare, numărul acestora variind în funcție de numărul elevilor care vor avea acordul părinților. De asemenea, ulterior vor apărea și alte centre mobile de vaccinare, dacă numărul elevilor care doresc să se vaccineze va crește.

Sorin Cîmpeanu a făcut un apel către părinți, profesori și elevi în vederea optării pentru vaccinare, fiind singura cale pentru eradicarea pandemiei și a crizei sanitare.

„Va fi o fereastră de oportunitate în primele două luni de la începerea şcolii, nu va fi un proces continuu. Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul pentru acest gest, singurul care poate să pună capăt crizei sanitare. Le mulţumesc părinţilor pentru responsabilitate şi determinare”, a transmis Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Aleph News.

Câți profesori s-au vaccinat până în acest moment

Potrivit ministrului, până acum au ales să se vaccineze 15% din totalul elevilor din România, în timp ce personalul didactic s-a vaccinat în procent de 60%, adică mai mult decât dublul mediei naționale, a afirmat Sorin Cîmpeanu. Cu toate acestea, pentru un scut mult mai puternic este nevoie de implicarea a cât mai multe persoane din categoriile direct implicate în activitățile educative.

„Aş vrea să vă spun că în ultimele 10 zile am avut 10.000 de elevi care s-au vaccinat. Reprezintă un progres foarte important, am depăşit 15% din numărul total de elevi vaccinaţi. Sunt convins că odată cu începerea şcolii dorinţa de vaccinare în rândul elevilor va creşte substanţial.

De asemenea, urmare a discuţiilor pe care le-am avut personalul din învăţământ, vaccinat în proporţie de 61% – este mai mult decât dublul mediei naţionale -, sunt convins că se va înţelege importanţa vaccinării şi vom avea o dorinţă de vaccinare şi din partea colegilor cadre didactice, nu numai din partea elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Pentru a evita revenirea la școala online, ministrul solicită implicarea și responsabilitatea tuturor: „să ia toate măsurile pentru ca pandemia să nu ne ducă din nou în situaţia de a trece în online”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI