Sorin Cîmpeanu, anunț categoric despre revenirea elevilor la școală. Ce nu vor putea să facă, de fapt: „Nu vor avea șansa”

Sorin Cîmpeanu, anunț categoric despre revenirea elevilor la școală. Ce nu vor putea să facă, de fapt: „Nu vor avea șansa”
Sorin Cîmpeanu, anunț despre revenirea la școală

În cursul serii de marți, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre condițiile în care elevii vor reveni în bănci, începând de miercuri. Potrivit ministrului Educației, acest an școlar a fost unul deosebit de greu pentru copii, iar șansele ca materia să fie recuperată integral sunt imposibile.

Ce elevi revin la școală de astăzi

Miercuri, sunt așteptați în școli și grădinițe 1.400.000 de elevi din grădinițe și învățământul primar, dar și 500.000 de elevi din clasele neterminale și cei din 185 de școli speciale. Din păcate, elevii care fac parte din localități cu rata mai mare de 1 la mie vor continua cursurile online până cand numărul cazurilor de Covid-19 vor scădea.

„Mâine vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică 1.400.000 de copii şi mă refer aici la elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, inclusiv copiii din grădiniţe. Aceştia sunt 1.400.000.

Se adaugă, tot mâine, elevii de clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea din localităţile, din cele 2.057 de localităţi care astăzi au înregistrat o rată de infectare sub 1 la mie. Acestea sunt datele de astăzi, pe care se va lua decizia cu privire la modul în care se deschid şcolile”, a afirmat ministrul Educaţiei, la Antena3.

Sorin Cîmpeanu a făcut precizări și cu privire la elevii din clase terminale, anunțând categoric că aceștia se vor prezenta fizic în școli, indiferent de situația epidemiologică a orașelor în care locuiesc.

„Oricum, luni, indiferent de scenariu vor veni la școală elevii din clasele terminale. Este vorba de 370.000 de elevi de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și de elevi din clasele terminale din învățământul profesional și din învățământul postliceal care vor reveni la școală pentru circa o lună de cursuri, știut fiind faptul că elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 4 iunie, iar elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile în data de 11 Iunie pentru a susține examenul de evaluare națională cu prezența fizică în sesiunea normală începând cu data de 22 iunie”, a mai afirmat acesta,

Elevii din clasele terminale vor merge mai puțin timp la școală

În ceea ce privește perioada în care elevii din clase terminale vor beneficia de studierea materiei la școală, aceștia vor avea mai puțin timp de asimilare a materiei față de colegii din clase neterminale, care vor avea la dispoziție opt săptămâni de școală fizică.

“Din 28 iunie urmează însă avem examenul de bacalaureat, prima zi pentru probele scrise la examenul de bacalaureat. Elevii de clasele terminale revin cu toții la școală și au șansa de a se pregăti fizic, fără condiția aceea de înjumătățire a efectivelor, până la finalul semestrului doi, deci o perioadă mult mai scurtă decât elevii celorlalte clare care au totul șansa de a avea opt săptămâni de școală până pe data de 25 iunie, când se încheie cursurile și pentru elevii care nu sunt clasele terminale”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Cu privire la recuperarea orelor pierdute, ministrul Educaței a dat asigurări că elevii nu vor mai putea participa la aceste ore, dat fiind faptul că au mai răma doar câteva săptămâni de școală, iar orele remediale urmau să fie desfășurate pe parcursul întregului semestru.

“Deci chiar dacă Ministerul Educaţiei a propus ca programul naţional de ore remediale, de ore de recuperare, să se deruleze pe întreg parcursul anului şcolar viitor, 2021-2022, aceşti elevi nu vor avea şansa să poată participa la aceste ore de recuperare. Este un an total atipic”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit aceleiași surse.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI