Sorana Cîrstea, victorie fabuloasă la Wimbledon. A învins un fost lider WTA și a luat o grămadă de bani

de: Anca Lupescu
01 07. 2021

Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, a învins-o pe Victoria Azarenka, locul 14 WTA, cu un scor de 7-6, 3-6, 6-4, în turul doi de la Wimbledon.

Sorana Cîrstea, victorie fabuloasă la Wimbledon. A învins un fost lider WTA și a luat o grămadă de bani

Sorana Cîrstea urmează să joace împotriva învingătoarei meciului dintre Răducanu și Vondrousova.

Sorana Cîrstea ajunge pentru în turul trei la Wimbledon, după un prim set foarte disputat. Sorana s-a impus la tie-break. Setul decisiv a fost spectaculos, după ce Azarenka a preluat inițiativa și a condus cu 3-1. Sorana a reușit să revină și a câștigat patru game-uri consecutive.

Românca a câștigat 135.000 de euro, iar dacă pierdea ar fi câștigat 87.000 de euro.

A închis jocul după două ore și 19 minute, având 22 de greșeli neforțate, față de 30 ale adversarei.

Locul 45 WTA a câștigat trofeul la Istanbul, finala disputată la Strasbourg și parcursul excelent de la Roland Garros, unde a reușit să ajungă în optimi.

Cine este Victoria Azarenka

Victoria Azarenka este născută în 1989 la Minsk. A fost lider mondial și în prezentă ocupă locul 204 în clasamentul WTA. A câștigat 21 titluri de WTA la simplu și 6 la dublu. În plus, a fost finalista în 2020 la uS oPEN.

În 2005 Azarenka a avut un an de succes la juniori. Ea câștigat două titluri de Mare șlem la juniori în proba de simplu, la Australian Open și U.S. Open și a încheiat anul ca lider mondial la juniori și a fost numită campioană mondială de către Federația Internațională de Tenis.

În acel an a mai câștigat și trei titluri de Mare Șlem la dublu juniori, la Australian OpenRoland Garros și Wimbledon. Tot în acest an și-a făcut debutul în turneele WTA. Azarenka a debutat la Guangzhou, unde a a ajuns până în semifinale.

La Us Open a ajuns doar până în turul 3. Înainte de Turneul Campioanelor, ea a mai câștigat la Luxemburg unde a învins-o în finală pe românca, Monica Niculescu.La Turneul Campioanelor a ajuns până în finală unde a fost învinsă de Petra Kvitová. A încheiat anul pe locul 3.