Soluția ingenioasă care s-a găsit pentru încălzirea locuințelor. Ce folosesc multe orașe din Germania

de: Ana Chivu
26 01. 2023

Câțiva specialiști au descoperit o metodă inedită pentru a oferi energie și confort oamenilor. Din ce în ce mai multe localități din Germania se încălzesc prin modul acesta, în timp ce majoritatea persoanelor de la noi se plâng de cheltuielile mult prea mari la întreținere și la produsele alimentare. Iată că unii au găsit alte alternative pentru a le face viața mai ușoară cetățenilor! ,,Este o centrală pe biogaz. Am construit-o. Cred că acesta este viitorul”, a subliniat creatorul centralei.

Soluție pentru încălzirea locuințelor: ce au descoperit câțiva specialiști din Germania?

Oameni din lumea întreagă se plâng de cheltuielile mult prea mari cu care abia mai pot ține pasul, iar cei mai mulți dintre ei caută trucuri care să îi ajute să economisească în orice fel. Iată că unii cercetători au descoperit o metodă inedită pentru încălzirea casei.

Tot mai multe localități rurale din Germania se încălzesc cu gaz produs din fermentarea deșeurilor din grajd. Mai exact, instalațiile de biogaz moderne sunt foarte eficiente și produc energie electrică suficientă. Astfel că cine investește într-un astfel de sistem reușește să fie mai câștigat decât ar fi crezut.

Câțiva cetățeni nu au mai așteptat ca statul să facă proiecte, așa că au acționat și au investit în panouri fotovoltaice și instalații eoliene. Cu toate astea, unii cercetători s-au gândit la metoda eficientă în cazul în care vântul nu ar fi destul de puternic. Un inginer vizionar din zonă a explicat cum produce acum căldură și curent electric în același timp.

Christoph Ratzinger, proprietarul centralei pe biogaz: „Este o centrală pe biogaz. Am construit-o. Cred că acesta este viitorul. Când nu ai vânt și nici soare, ca în decembrie, putem produce energie din biogaz. Avem un întreg depozit de biogaz”.

Cum funcționează?

Principiul de funcționare care stă la baza descoperirii specialiștilor este următorul: materialele care sunt organice sunt puse la fermentat în baloane gigantice. Concret, bulele de gaz se ridică în interior și pun în mișcare patru motoare.

Acestea produc simultan energie electrică și agent termic. Soluția este una fabuloasă pentru 30 de locuințe, o școală și o grădiniță din Hohenbau care au început deja să se încălzească cu agentul termic în stația de biogaz.

Christoph Ratzinger, proprietarul centralei pe biogaz: „Da. Energia se duce în rețeaua locală și căldura se duce direct la case. Ieșim la jumătate de preț față de încălzirea pe petrol. Aproape toți aveau încălzire pe petrol și au făcut tranziția către energia regenerabilă”.