Soluţia găsită de un român ca să nu mai plătească mult la curent. Ce şi-a montat în casă

Soluţia găsită de un român ca să nu mai plătească mult la curent. Ce şi-a montat în casă
Soluție pentru un consum mai mic la curent

Un român inventiv a găsit o soluție incredibilă ca să nu mai plătească mult la curent. Ce metodă i-a ușurat buzunarele la final de lună? Toți o pot pune în practică pentru a se bucura de sume mai mici la facturile de la curent.

Ce poţi face ca să nu mai plătești mult la curent? Un român a găsit o soluție inedită

Majoritatea oamenilor sunt speriați de sumele mari ce pot apărea în facturile de la curent, dar şi de valul de scumpiri din ultima perioadă, de aceea încearcă să găsească noi metode care se îi ajute să economisească bani. Cum românii sunt foarte inventivi,  reușesc să găsească soluții ingenioase, care au şi rezultate. Este şi cazul unui tânăr care a găsit o metodă simplă pentru a reduce consumul de energie electrică. A postat chiar şi un video pe reţelele de socializare în care explică pas cu pas ce trebuie să faci.

Ai nevoie de electronice simple de consum care se găsesc în orice locuință și de un sistem care susține panouri solare.

„Avem un televizor și un bec ce consumă împreună aproximativ 350 de wați. Vreau să vă uitați la contorul care merge perfect și contorizează cât consumăm de la rețeaua națională. În afară de asta mai avem instalat și un sistem Revo Solar.

Dacă pornim și sistemul, observăm  cum contorul a pornit în sens invers. Asta înseamnă că de acum începem să consumăm curent de la soare și astfel nu mai plătim pentru stat.

Dacă scot sistemul, se pornește din nou și iar plătim de la stat. E atât de simplu! Sistemul poate fi instalat ușor de toată lumea, e legal, iar din momentul în care îl punem în funcțiune ajungem să nu mai plătim către stat”, a explicat tânărul.

Nereguli la facturile de curent și gaze: 10 mii de români au făcut sesizări

Peste 10.000 de români s-au plâns în primele șase luni ale anului Autorității de Reglementare în Energie de modul în care sunt tratați de furnizorii de gaze și curent în ceea ce priveşte nereguli pe care le-au observat după creşterea preţurilor. Șefii ANRE spun că în urma acestor sesizări au dat amenzi usturătoare.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE: În doar 6 luni în 2021 am depășit 10.000 de plângeri. Sunt foarte multe plângeri. Avem peste o mie de sesizări la adresa Hidroelectrica. Unele au fost rezolvate. S-au dispus amenzi. Cred că este compania, la adresa căreia sunt cele mai multe plângeri din gestiunea noastră. Sunt dificultăți pe care le întâmpină în primirea și gestionarea avalanșei de cereri pentru că trebuie să recunoaștem că are de luni bune cele mai mici prețuri și în comparatorul de pe site-ul ANRE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI