Șofer român de TIR, ignorat de nemții care conduceau pe lângă el, pe autostradă. Ce mesaj avea pe piept când l-au găsit polițiștii

Șofer român de TIR, ignorat de nemții care conduceau pe lângă el, pe autostradă. Ce mesaj avea pe piept când l-au găsit polițiștii
Ce a patit un sofer roman de TIR in Germania

Scene revoltătoare în străinătate. Un șofer român a zăcut lângă autotrenul său pe o autostradă din Germania, fără ca nimeni să oprească și să vadă ce probleme medicale are omul. Deși a cerut ajutor, având pe piept scris numărul unic de urgență 112, ceilalți partipanți la trafic au trecut pe lângă el, ignorându-l complet, anunță poliția din Essen.

Clipe de coșmar pentru un șofer român de TIR

Un conducător profesionist de TIR, cu o urgență medicală, a zăcut pe marginea autostrăzii A40, lângă orașul Essen (Germania). A cerut ajutor martorilor, dar aproape toți șoferii l-au ignorat, informează poliția locală. Toată faza s-a petrecut joi după-amiază (11 august), când românul a stat întins pe banda de urgență, lângă camionul său, încercând să apeleze la alți utilizatori ai drumului, cu o foaie ținută pe piept pe care scria „112”. În cele din urmă, bărbatul a fost salvat de oamenii legii.

Apel nebăgat în seamă de nimeni

Agenții din Düsseldorf au raportat, vineri dimineață, incidentul revoltător și au relatat cum s-a întâmplat totul. Cu puțin înainte de ora 16:00, șoferul TIR-ului s-a întins sprijinit de cabină, pe banda de urgență, unde reușise să oprească camionul. Ușa autotrenului era larg deschisă, iar românul stătea, la peste 30 de grade Celsius, în mijlocul soarelui arzător. Polițiștii au explicat că era vorba despre o „urgență acută”. Cu toate acestea, niciun alt conducător auto nu a oprit să vadă ce pățise omul.

„O mare parte dintre utilizatorii drumului au trecut cu mașina pe lângă bărbatul care avea nevoie de ajutor, fără să le pese sau să sune la serviciile de urgență”, spune poliția locală.

Bărbatul a cerut ajutor pe autostradă. Avea pe piept o foaie pe care scria 112

Un lucru este sigur – șoferii l-au observat pe bărbat, deoarece multe mașini au frânat brusc lângă camion, dar niciuna nu a oprit. Românul și-a arătat, în repetate rânduri, pieptul și ținea un panou pe care scria „112”, un indiciu clar pentru alți participanți la trafic să alerteze salvarea. Deși se putea vedea că omul este în suferință, nu a fost ajutat.

Ce s-a întâmplat cu el

O minune a făcut ca o patrulă de poliție din Mülheim să treacă pe lângă el. Acela a fost momentul care l-a salvat, agenții rutieri chemând rapid paramedicii la fața locului. Aceștia susțin că șoferul de TIR se afla într-o stare critică. O ambulanță l-a transportat la spital, dar starea de sănătate a bărbatului nu este cunoscută. Polițiștii trag un semnal de alarmă și spun că oricine ar fi putut păți asta: „Primul ajutor sau cel puțin un apel de urgență ar trebui să fie o chestiune firească pentru toată lumea”.