Șocul vieții pentru un român, după ce soția l-a mințit timp de 20 de ani. Ce a descoperit bărbatul l-a făcut să o dea în judecată

de: Andrei Simion
22 09. 2024

Un cetățean român a decis să inițieze un proces împotriva fostei sale soții, solicitând daune morale în valoare de 35.000 de euro. Motivul acestei acțiuni legale a fost descoperirea surprinzătoare, după două decenii de conviețuire, că fata pe care a crescut-o nu este, de fapt, copilul său biologic.

Șocul vieții pentru un român, după ce soția l-a mințit timp de 20 de ani

Prin intermediul unei acțiuni judecătorești depuse la o instanță din București, bărbatul a cerut compensarea suferinței emoționale resimțite în momentul în care a aflat adevărul devastator despre identitatea biologică a fiicei sale.

Această revelație l-a afectat profund, generând un sentiment de trădare și confuzie, motiv pentru care consideră că fostă soție ar trebui să răspundă pentru impactul psihologic pe care această situație l-a avut asupra lui.

În cadrul procesului, bărbatul a explicat că el și fosta sa soție s-au căsătorit la începutul anilor ’90. După 12 ani de căsnicie, soția lui a adus pe lume o fetiță, pe care el a crescut-o considerând-o fiica sa. În 2021, cuplul a decis să divorțeze „din culpă comună”, iar bărbatul a aflat prin intermediul unui vecin că…

Bărbatul a declarat în instanță că, „după ce a aflat această veste șocantă”, a decis să deschidă un proces de contestare a paternității. În cadrul acestui proces, a fost efectuat un test ADN, iar suspiciunile sale au fost confirmate: fata pe care a crescut-o timp de 20 de ani, crezând că este fiica sa, are „un alt tată biologic”.

„Deși pârâta (n.r. – fosta soție) cunoştea situaţia reală, a încercat tăgăduirea acestor aspecte nu numai în ultimii 20 de ani, dar şi pe parcursul judecării procesului având ca obiect tăgada paternităţii”, a reclamat bărbatul în proces.

Șocul vieții pentru un român, după ce soția l-a mințit timp de 20 de ani.

Ce a descoperit bărbatul l-a făcut să o dea în judecată

Reclamantul a subliniat că „descoperirea adevărului, la aproape 20 de ani după nașterea fetiței pe care a crescut-o și pe care a considerat-o fiica sa, dar și care i-a spus tată în toată această perioadă, i-a provocat o profundă tristețe și dezamăgire”.

În cadrul procesului pentru daune morale, bărbatul din București a menționat că „s-a simțit trădat și profund dezamăgit de alegerea fostei soții de a-i ascunde un detaliu crucial în viața oricărei persoane”.