Șocant. Medic chirurg renumit, mort după ce a fost refuzat de colegi să fie operat din cauza infecției cu COVID-19: „Nu era un moș de trimis la groapă”

de: Rosu Ioana
02 12. 2020

Infecția cu COVID-19 lovește pe toate căile. Recent, un medic chirurg infectat cu COVID-19 a murit după ce a stat în agonie timp două săptămâni pentru a se vindeca. Din păcate, bărbatul căzuse de curând, motiv pentru care avea nevoie urgentă de o operație. Pentru că medicii au refuzat să intervină în acest sens, starea bărbatului s-a agravat iremediabil.

Cu ce probleme de sănătate se confrunta medicul

Suferința familiei este cu atât mai mare atunci când știe prin ce chinuri a trecut cel drag. Fostul medic suferea de Parkinson, iar pe 4 noiembrie s-a prezentat la doctor pentru a-și face testul de COVID-19. Acesta se simțea moleșit, avea febră și începuse să tușească. La ieșirea din spital, bărbatul s-a împiedicat și a căzut, fracturându-și șoldul și trei coaste. Din păcate, din acel moment, lucrurile aveau să fie din ce în ce mai rele pentru el.

Până la primirea testului de COVID-19, medicul a fost internat în zona gri a secției de Ortopedie a spitalului din Focșani, fiind tratat pentru afecțiunile create în urma căzăturii. Acolo s-a constatat că este nevoie de intervenție chirurgicală, însă nu se poate efectua până la aflarea rezultatelor.

Din păcate, testul a fost pozitiv, iar foștii colegi, căci medicul era pensionat pe caz de boală, au refuzat să-l opereze, deoarece spitalul nu era unul dintre cele în care erau tratați bolnavii de COVID-19.

Medicul s-a resemnat dezamăgit și a acceptat să treacă cele 14 zile de izolare, până la negativizarea infecției. Între timp, bărbatul a început să se simtă tot mai rău.

Pe data de 16 noiembrie, medicul s-a întors la spital pentru că trecuse perioada de izolare pentru COVID-19, iar medicii au acceptat să-l opereze. Din păcate, starea acestuia de sănătate s-a agravat, decedând pe 20 noiembrie, la Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sf. Pantelimon – Focșani.

Familia este revoltată pentru cele întâmplate și cere să se facă dreptate în acest sens. Fostul medic nu este singurul caz refuzat de medici și mort din cauza agravării stării de sănătate.

Cine a fost medicul mort din cauza sistemului defectuos

Medicul Dragoș Stănescu, în vârstă de 68 de ani, a fost chirurg și a condus secția de Chirurgie Plastică o viață întreagă până când mâinile au început să-i tremure pe bisturiu și a fost forțat să se pensioneze din cauza bolii Parkinson.

Potrivit informațiilor oferite de managerul Spitalului Județean Sf. Pantelimon, acesta nu a fost considerat o urgență medicală, iar în plus, i s-a oferit posibilitatea să fie transferat la un spital din Adjud, dar a refuzat.

„I s-a propus transferul la spitalul COVID-19 din Adjud. Dumnealui a refuzat și a semnat la cererea sa refuzul tratamentului medical, cerând să fie lăsat la domiciliu”, a declarat managerul, potrivit libertatea.ro.

Familia îndurerată este dezamăgită de finalul tragic al unui medic renumit și respectat la vremea când avea o funcție.

„Puteau măcar să-l țină în spital pe secția de COVID, măcar până la operație să fie sub supraveghere medicală. Sincer, nu știu care e protocolul, dar nu cred că scrie acolo să lași oamenii să moară. Nu era un moș de trimis la groapă”, spune revoltată nora medicului Stănescu.