Șocant cum arată Ion Iliescu la 90 de ani. A ajuns aproape de nerecunoscut

de: Alexandra Chivu
05 03. 2020

Ion Iliescu, președinte de trei ori al României, nu mai este de mult o figură emblematică a PSD. Acum, ajuns la 90 de ani, a rămas numai cu titlul onorofic în partid, cu dosarul Revoluției, dar și cu multe probleme de sănătate, venite la pachet cu bătrânețea.

Șocant cum arată Ion Iliescu la 90 de ani

Ion Iliescu a condus statul român în trei rânduri; ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. Între 1996-2000 și 2004-2008 a fost senator din partea PSD. A fost președinte de onoare al PSD. A rămas doar cu titlul onorofic în partid la împlinirea vârstei de 90 de ani, marți, 3 martie.

Ion Iliescu, în prezent

Fostul șef de stat nu a mai ținut cont de neplăcerile vârstei și a petrecut alături de soția sa, Nina, marea lui iubirea, dar și de prieteni, în casa lor din Primăverii. Cu tenul brăzdat de vreme și încercările vieții, Iliescu a zâmbit constant și, deși se internează adesea la Spitalul Elias din Capitală, acuzând probleme cardiace, de ziua lui a și ieșit din casă. Fostul lider al țării nu a mai fost văzut de mai mult timp în spațiul public, astfel că apariția de la evenimentul dat în cinstea lui a fost un șoc pentru români. La petrecere, Iliescu a părut vizibil slăbit.

Fostul președinte are șase stenturi

În luna aprilie a anului precedent, Iliescu a suferit o operație la inimă. Problemele cardiace au apărut în anul 2015, când doctorii i-au montat cinci stenturi, iar în 2007 fostul șef de stat a suferit, la Paris, o intervenție la artera coronariană, când i s-a adăugat un al șaselea stent. Fostul președinte a rămas activ în viața publică până în 2007, apoi a încetat să mai iasă din casă și să mai scrie pe blogul său.