Soacra primarului Cherecheş, mită de zeci de mii de euro ascunsă într-o cutie cu prăjituri. „Nu se vede”

de: Corina Oprea
10 11. 2023

Claudia Gliga, soacra primarului Cătălin Cherecheş din Baia Mare, ocupă prima pagină a tabloidelor de când a fost prinsă în timp ce dădea mită. Femeia este arestată acum și își așteaptă sentința finală, după ce a încercat să își scoată mai devreme ginerele din închisoare. Felul în care a dus banii la sursă a fost unul șocant: i-a pus în cutia cu prăjituri.

Claudia Gliga a ascuns banii în prăjituri

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost plasaţi în arest preventiv pe 9 noiembrie de către Tribunalul Mureş, pentru o perioadă de 30 de zile. După această perioadă, vor afla care este soarta lor pe mai departe.

Arestarea lor a fost dispusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), sub suspiciunea că au încercat să corupă un membru al familiei unui judecător, în scopul de a obține un verdict favorabil într-un caz de corupție în care este implicat primarul Cherecheş, ginerele lor.

Judecătoarea și mama acesteia, cea care ar fi fost mituită, au fost cele ce au dezvăluit cele întâmplate. Soacra lui Cătălin Cherecheș a pus planul la punct înainte de a acționa și chiar dacă și-a luat toate măsurile de precauție, tot a fost prinsă în flagrant.

Claudia Glina a fost foarte inspirată când a dus banii la sursă. Femeia a pus suma de 50 de mii de euro într-o cutie de prăjituri, în speranța că bancnotele nu vor fi observate de nimeni și vor ajunge în siguranță acolo unde trebuie.

Femeia i-a cerut mamei judecătoarei doar o soluţie “mai blândă” în dosarul ginerelui său, care este acum după gratii. Iată mai jos discuția celor două, în care Claudia Gliga explică, cu lux de amănunte, cum a strecurat banii.

„Glica Claudia: Un cadou. Da. Da v-am făcut un platou de prăjituri. În portbagaj.

Farcaş-Hîngan Rodica: Păi trebuia să aduci şi să pui acolo.

Glica Claudia: În prăjituri? Da m-am gândit şi la varianta, da îi o pungă de cadou şi îi o cutie cu cadou. Nu se vede nimica.

Farcaş-Hîngan Rodica: Îhî. Nu?

Glica Claudia: Aşa cum am zis noi două. Da. Următoarea tranşă, în 27, când a fi, puneţi cifrele în faţă dumneavoastră. Acuma am pus noi cifra şi după aia puneţi dumneavoastră cifra.

Farcaş-Hîngan Rodica: Da ăştia de aicea sunt euro? Sau lei?

Glica Claudia: Da. 50

Farcaş-Hîngan Rodica: Deci euro, nu lei?

Glica Claudia: Nu… Doamne feri…”

De unde veneau banii socrilor lui Cherecheș

Socrii lui Cherecheș nu ar fi singuri în tot acest proces, în care a fost vorba despre sume mari. Claudia Gliga ar fi apelat la toate sursele posibile pentru a face rost de banii necesari, iar cei ce i-au sărit în ajutor au fost cuscrii.

Femeia chiar ar fi relatat că a avut o convorbire cu părinții primarului din Baia Mare, în cadrul căreia aceștia i-au comunicat că sunt pregătiți să recurgă la orice mijloc pentru a sprijini pe fiul lor, conform surselor din anchetă.

Ei sperau la o soluție judiciară mai indulgentă, afirmând cu tărie că acesta este nevinovat. Astfel, au făcut tot ce au putut pentru a oferi suma de bani de care soții Gliga aveau nevoie.

Vezi și: Averea lui Cătălin Cherecheș a dispărut. Cui i-a dat tot primarul din Baia Mare, edilul a rămas cu mai nimic

Conform anchetatorilor, după discuția din 6 noiembrie, Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga au călătorit cu autoturismul la Baia Mare, presupunându-se că au mers să ridice suma de bani. Există suspiciunea că această sumă a fost pusă la dispoziția Claudiei Gliga chiar de către membrii familiei Cherecheș.

Cătălin Cherecheș va deveni tată

Tabita Cherecheș a fost mereu o prezență discretă, care a stat departe de viața mondenă, deși soțului ei i-a plăcut mereu să fie în atenția publicului. L-a ghidat mereu din umbră și l-a sprijinit în cariera sa politică.

Te-ar putea interesa și: Cine este soacra lui Cătălin Cherecheș. Femeia este rudă cu mama judecătoarei căreia a vrut să-i dea mită

Cei doi nu au fost în atenția publicului, dar au reușit să apară acum. Bărbatul este foarte dezamăgit de gestul soacrei sale, despre care spune că nu are habar și cu care, de altfel, nici nu ar fi fost de acord. Fostul edil din Baia Mare a lăsat de înțeles că nu are o relație prea bună cu soacra lui.

Cătălin Cherecheș așteaptă acum explicații de la soția lui, față de care se simte trădat. Când va afla adevărul, spune că va lua cea mai importantă decizie din viața lui.

Este foarte hotărât să o părăsească pe aceasta dacă se va dovedi că Tabita Cherecheș a știut de planul mamei sale și a susținut-o. Femeia este și însărcinată, dar pentru fostul edil pare să nu conteze că va aduce pe lumea propriul său copil.

A anunțat, printr-o intervenție telefonică, faptul că preferă să fie burlac decât alături de o femeie care îi ascunde lucruri și îi complică situația care deja este dificilă.

„Vă spun un lucru. Dacă soția mea m-a mințit, mi-a ascuns lucruri, indiferent din ce motiv- ea sau mama ei- să îmi facă bine, în secunda doi, Cherecheș devine cel mai râvnit burlac al României”, a adăugat primarul din Baia Mare, potrivit RomâniaTv.ro

Soția primarului din Baia Mare, Denisa Tabita Cherecheș, se află sub urmărire penală pentru complicitate la dare de mită în cadrul dosarului în care părinții ei au fost deja plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.