Siropurile naturale pe care trebuie să le consumi vara asta. Poți face și înghețată din ele
Vara este cel mai bine să ne hidratăm intens, pentru că organismul elimină multă apă și riscăm să ne deshidratăm, lucru care duce la amețeli, dureri de cap și lipsă de concentrare.
Siropurile naturale pe care trebuie să le consumi vara asta
Dacă totuși nu îți place să bei apă, poți apela cu încredere la siropuri făcute în casă, fără aditivi și coloranți. Sunt metoda ideală de a renunța la sucurile din comerț și de a te hidrata în același timp.
Se pot amesteca cu apă plată sau cu apă minerală, dar se pot pune și la congelator, obținând o înghețată delicioasă, cu puține calorii și sănătoasă.
Ca să faci sirop, ai nevoie doar de câteva ingrediente. Partea bună este că poți combina mai multe fructe și le poți face după propriul gust.
În plus, se pot adăuga în cocktailuri alcoolice sau non alcoolice, obținând băuturi răcoritoare delicioase.
Sirop de zmeură
Ai nevoie de 1,2 kg de zmeură proaspătă, 1 kg de zahăr și 20 g de sare de lămâie. Pentru a face acest sirop, sfărâmă zmeura și pune-o într-un vas. Acoperă vasul și lasă-l peste noapte în frigider.
Pune zmeura într-un tifon și stoarce sucul. Adaugă zahărul și sarea de lămâie și pune totul pe foc timp de 10 minute.
Toarnă siropul în sticle și strânge bine dopurile. Se păstrează de minune în frigider sau într-o cămară răcoroasă și întunecată.
Îl poți dilua cu apă și poți să pui în forme de înghețată pentru o gustare răcoritoare și delicioasă.
Sirop de mentă
Ai nevoie doar de o legătură mentă proaspătă și zahăr. Trebuie să speli menta și să pui frunzele într-o oală cu apă lăsând totul să fiarbă jumătate de oră.
Se strecoară siropul printr-o sită și se adaugă zahărul. Proporțiile ar fi la 500 de ml de zeamă de mentă se pun 350 g de zahăr. Se fierbe compoziția încă 15 minute până scade bine.
Se pune siropul în sticle pe care le sigilezi bine.
Sirop de mure
Ai nevoie de 2 kg de mure, 1 baton de scorțișoară, 250 g de zahăr, câteva cuișoare și jumătate de lămâie bio.
Murele se spală și se pun într-o oală fără apă. Se încălzesc la foc mic până lasă zeamă, apoi se strecoară și se storc.
Sucul se pune într-o oală și se adaugă lămâia, zahărul, scorțișoara și cuișoarele. Lasă totul la fiert 15 minute, strecoară și pune în sticle.
Aceste siropuri sunt ideale și pentru a însiropa blaturi de tort sau prăjituri, pentru făcut jeleuri sau alte deserturi.
Sursa foto: Caietul cu Rețete