Sinucidere teribilă în această dimineață. Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei din București. Traficul rutier este restricționat

Tragedie în această dimineață, în București, acolo unde un bărbat a intrat intenționat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei din București, acolo unde la scurt timp s-a autoincendiat. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție și popmpieri, care au intervenit pentru a stinge focul.

Cum poate fi explicat gestul șoferului care a comis accidentul?

Un prim protest extrem la Ambasada Rusiei a avut loc în această dimineață, în jurul orei 7:00.  Din păcate, bărbatul care a comis acest act radical de exprimare a dezacordului față de războiul din Ucraina a murit, la scurt timp după impactul violent. Potrivit primelor informații, în momentul în care trei jandarmi s-au apropiat de bărbat, acesta a țipat, și-a incendiat mașina și a pătruns în curtea Amabasadei.

Pentru a stinge flăcările extinse a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de pompieri. Din păcate, bărbatul a fost declarat decedat, la fața locului ajungând mai multe echipe ale forței de ordine, Serviciul Omoruri, procurori, dar și criminaliști.

Potrivit analistului militar, Marian Zidaru, un astfel de atac diplomatic este foarte grav, putând fi considerat un atentat împotriva țării respective. De asemenea, obligația României este aceea de a apăra orice Ambasadă aflată pe teritoriul țării.

„Un atac al unei ambasade, poate fi considerat un atac al acelei țări. Din acest motiv, partea atacată poate cere explicații în acest sens. Au existat cazuri în care țara atacată ar putea lua chiar măsuri militare”, a explicat Marian Zidaru, analist militar, la Antena 3.

Cui aparținea mașina implicată în accident

Potrivit Poliției Române, mașina implicată în tragedie a fost înmatriculată în București, aparținând unei femei. Astfel, a fost exclusă posibilitatea ca mașina să aparțină unui refugiat, doar dacă autoturismul nu ar fi fost închiriat.

Momentan, nu se cunoaște identitatea bărbatului care ar fi putut comite un astfel de atentat la Ambasada Rusiei, însă o anchetă a fost demarată, oamenii legii urmând să afle cine a fost această persoană și care ar fi fost motivul acestei tragedii.

Criminalistul Tudorel Butoi a menționat că acest gest ar putea fi unul simbolic, ca urmare a tragediilor care au loc în Ucraina. De asemenea, specialistul consideră că ora la care a avut loc evenimentul sugerează faptul că bărbatul nu a dorit să ucidă alte persoane, ci că a fost un gest disperat, un mesaj simbolic, în urma căruia, doar cel în cauză și-a pierdut viața.