Singurul român bolnav de coronavirus, din nou în vizor: ce se întâmplă pe vasul Diamond Princess

Ministerul Afacerilor Externe s-a angajat să ofere informații la intervale regulate de timp despre românul bolnav de coronavirus. Care este posibilitatea îmbolnăvirii altor români cu aceeași infecție?

Până la această oră, la nivel global, există un singur român infectat cu coronavirus. Informația nu este o speculație din piață, ci a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe. În mod autentic însă, șansele să mai avem parte și de alți români bolnavi în următoare perioadă sunt foarte mari.

Nu de alta, dar pe același vas de croazieră pe care și-a desfășurat activitatea românul din afară, au activat 17 români, 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Numărul total de persoane care și-au desfășurat activitatea pe vas, de nevoie sau de plăcere, a atins 3700 de de oameni., dintre acestea 454 sunt clasificați ca fiind bolnavi fără echivoc,

protest coronavirus buzau

Pacientul român cu coronavirus are parte de cel mai bun tratament posibil într-o clinică realizată de autoritățile japoneze. El nu se mai află pe vas. În schimb, are mari șanse să se vindece, deoarece starea sa de sănătate este una stabilă, de mult timp.  MAE mai spune că miercuri, după finalizarea perioadei actuale de carantină, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

Conform MAE, după finalizarea perioadei actuale de carantină, în 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului „pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei”.

Bărbatul de mai sus provine din Bascov, județul Argeș. Într-un interviu acordat oficialităților de la Mediafax de către primar, se pare că bărbatul nu a mai revenit pe uscat din 2014.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu, primarul din Bascov.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI