Singurul oraș din lume care arde de 62 de ani. Mai are 7 locuitori, de ce flăcările nu pot fi stinse

de: Ionuț Vieru
29 06. 2024

Un oraș arde de mai bine de 60 de ani, dar nimeni nu a reușit să stingă flăcările până în prezent. Doar 7 oameni mai locuiesc aici, iar condițiile de aici sunt nemiloase.

Orașul care arde din anul 1962

Există un oraș care arde din 1962 până în zilele noastre, iar acest foc pare că nu mai poate fi stins niciodată. Este foarte periculos pentru cei care au rămas aici, locul consumat de flăcări fiind distrus complet.

În primul rând, trebuie să știți că nu este vorba despre faptul că pompierii nu au putut pune capăt incendiului. Este un oraș unic în toată lumea, dar nu dintr-un punct de vedere pozitiv.

Primul lucru pe care trebuie să-l ținem cont este că este un oraș care se află în apropierea minelor de cărbune. Este situat în inima Statelor Unite ale Americii, iar Guvernul a cheltui milioane de dolari pentru a încerca să pună stop flăcărilor.

Focul nu este la suprafață, așa că este aproape imposibil să te oprești în fața minelor de cărbune care au devenit o problemă majoră. Temperatura din interiorul pământului în acest loc este atât de ridicată încât a ajuns să deterioreze străzile orașului.

Una dintre străzile din orașul care are de zeci de ani

Doar 7 oameni locuiesc aici

Anul 1962 va fi amintit de locuitorii din Centralia , un oraș din statul Philadelphia devenit un adevărat iad. De când focul a ajuns în acest loc, nu a mai plecat. Încetul cu încetul, cei care au venit aici în căutarea unui loc de muncă, au fost nevoiți să plece.

Din cei 2.000 de oameni care au trăit în anii 60, astăzi rămân doar 7. Condițiile de trai sunt o adevărat provocare, dar le este foarte greu să părăsească locul pe care îl numesc „casă”, chiar dacă acum arde.

Podeaua a ceea ce au fost mine de cărbune, care acum sunt în flăcări, a provocat niște crăpături în pământ care au însemnat apariția unui gaz toxic la suprafață.

Prin urmare, nu este recomandat ca anumite părți ale acestui oraș să fie locuite sau să se construiască case. De fapt, multe dintre acestea fuseseră deja distruse. Fie din cauza acestor fisuri, fie din cauza experților care au încercat să stingă focul.

Guvernul a cheltuit 42 de milioane de dolari pentru a reloca oamenii care locuiesc acolo. Pe lângă alte zeci de milioane care încearcă să stingă un incendiu care, datorită singularității sale, este aproape imposibil de oprit.

Cărbunele păstrează active flăcări care au atins punctul culminant în acești ani și poate continuă să fie o realitate care însoțește acest oraș.