Singurul loc din România unde îngerii “coboară” ca să cânte. Frumusețea lui e unică, nu ai mai văzut așa ceva

de: Filon Stan
14 06. 2024

Astăzi vă aducem în atenție singurul loc din România unde se spune că îngerii “coboară” ca să cânte. Frumusețea acestui loc este unică în România. Cei care pășesc aici sunt cuprinși de un sentiment de liniște și pace și cu greu se lasă duși. Vor ține minte însă trăirile de aici pentru tot restul vieții.

Singurul loc din România unde îngerii “coboară” ca să cânte

Există un loc în România unde se spune că îngerii coboară pentru a cânta alături de măicuțe. Vorbim despre ”insula cu minuni”, așa cum mai este cunoscută insula care adăpostește mănăstirea Ostrov, cea mai veche mănăstire de maici din România.

Găsiți această oază de frumusețe și liniște pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea și Sibiu, în localitatea Călimăneşti. Schitului „Ostrov” găzduieşte o icoană făcătoare de minuni, despre care se spune că ocroteşte sfântul lăcaş.

Mănăstirea este situată pe singura insulă locuibilă a râului Olt, fiind legat de staţiune printr-un pod. Aceasta era mai mare și adăpostea o grădină superbă, dar și un ștrand și chiar un cazino. În anii 1979 – 1980, când s-a început construirea barajelor hidroelectrice de pe râul Olt, întreaga insulă, cu tot ce era pe ea, a fost la un pas să fie înghiţită de ape.

Citește și Biserica superbă cu tavan pictat sub forma unei iluzii optice. Dacă-l privești din punctul corect, ai senzația că ești în văzduh, printre îngeri

Se spune că Elena Ceauşescu a vrut să șteargă de pe faața pământului schitul, la fel cum s-a întâmplat multe biserici dărâmate de comuniști. Pe drumul spre Sibiu a avut însă un accident de maşină, iar pe patul de spital a avut un vis care a făcut-o să lase mănăstirea pe locul pe care Neagoe Basarab a construit-o. Astfel, insula a fost ridicată cu 6 metri deasupra apelor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Minnie Travels 🗺️ Travel content (@minnie_travelss)

Citește și Satul din România care are zeci de kilograme de aur. Cu doar 100 de locuitori, localitatea este vestită pentru valoarea ei

Parcul de o frumusețe rară, de climă mediteraneană, în care creşteau smochini, lămâiţe, unde orice sămânţă prindea rod, a dispărut sub ape, cu tot cu stejarii săi seculari, care nu puteau fi cuprinşi cu braţele întinse de doi oameni. Curtea mănăstirii mai amintește puțin de acel parc, mai ales vara, când are loc o adevărată explozie verde a naturii.

Soţia lui Neagoe Basarab, dar şi mama lui Mihai Viteazul s-au călugărit la Ostrov. Despina, călugărită Platonida, a devenit stareţă peste 60 de măicuţe timp de 33 de ani, timp în care nu a părăsit schitul. Atunci când a făcut-o, însă, s-aîmbolnăvit de ciumă și a murit la Sibiu. La „schitul dintre ape” s-a călugărit şi mama lui Mihai Viteazul, după asasinarea fiului ei, sub numele de Teofana.