Singurul loc din România unde a existat 1 divorț în 300 de ani. Ce metodă inedită aplica preotul soților care se certau

Singurul loc din România unde a existat 1 divorț în 300 de ani. Ce metodă inedită aplica preotul soților care se certau
Singurul loc din Romania unde a existat 1 divort in 300 de ani. Ce metoda inedita aplica preotul sotilor care se certa

În vremurile pe care le trăim în prezent, divorțul nu mai este demult considerat un tabu, iar persoanele care nu se mai înțeleg decis să se separe pe cale legală, infiderent dacă sunt sau nu copii la mijloc. Care este singurul loc din România unde a fost înregistrat un singur divorț în 300 de ani.

Singura localitate din România unde s-a înregistrat un singur divorț în 300 de ani

Deși divorțul este la o procedură la care foștii parteneri apelează la ordinea zilei, pentru a-și împărți bunurile și a-și lua rămas bun de la povestea de dragoste pe care au trăit-o împreună, puțini sunt cei care știu faptul că în Transilvania există un sat în care a existat un singur divorț în 300 de ani.

Este vorba despre Biertan, un sat din centrul României, inclus în patrimoniul UNESCO. În această localitate oamenii au înregistrat un singur divorț în ultimii 300 de ani, încercând cu toate puterile să se reconcilieze și să-și salveze căsniciile, atunci când întâlnesc probleme de natură conjugală.

Jurnaliștii publicației britanice BBC au dorit să facă un reportaj în satul Biertan, unde se află o mică clădire cu o singură încăpere în curtea unei biserici fortificate. Este uimitor la ce s-au gândit sătenii să facă pentru a-și rezolva probleme de cuplu.

Se pare că oamenii găsiseră o metodă inedită pentru a rezolva problemele cu care se confruntau cu cuplurile din satul transilvănean.

Ce metodă a găsit preotul satului din Transilvania pentru a reconcilia cuplurile cu probleme maritale

Potrivit arhivelor, timp de 6 săptămâni, cei doi soți cu probleme maritale erau închiși de către preot în încăperea din curtea bisericii, pentru a reflecta asupra soluționării mariajului său și a reveni la sentimente mai bune.

În acea cameră se aflau o masă, un scaun, un pat minuscul cu o singură pernă și o singură pătură. Cei doi parteneri de viață erau, așadar, forțați să conviețuiască timp de 2 luni și jumătate într-o încăpere mică până-n momentul în care cedau și se împăcau.

În acele condiții, despărțirea de soție nu mai părea o idee atât de bună pentru bărbat. Metoda s-a dovedit a fi extrem de eficientă, așa cum o dovedesc și registrele din ultimii 300 de ani, motiv pentru care nu s-a înregistrat mai mult decât un singur divorț în ultimele 3 secole.