Județul din România unde masca e obligatorie peste tot. Cu ce o poți înlocui

Județul din România unde masca e obligatorie peste tot. Cu ce o poți înlocui
Județul din România unde masca de protecție e obligatorie peste tot

România este martora unei involuții incredibile. Lunile trec, iar situația în loc se se amelioreze, o ia la goană. Încă județ din țară impune purtarea măștii chiar și pe stradă. În ce loc protecția a devenit în sfârșit aliatul numărul 1 al cetățenilor?

Județul din România unde masca de protecție e obligatorie peste tot

Situația în România este în continuare critică, chiar și la 8 luni de la izbucnirea pandemiei. Masca de protecție și dezinfectantul ar fi trebui să fie aliații tuturor, dar în continuare mulți nu se conformează măsurilor și trec peste restricția cea mai importantă atunci când vine vorba despre lucrurile ce se petrec dincolo de instituții – distanțarea socială. Petrecerile sunt în toi, chiar și pe timp de pandemie, așa că strictețea îi va întâmpina de acum pe români. În județul Caraș-Severin s-a decis purtarea măștii de protecție obligatorie peste tot, a anunțat Prefectura.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență arată că masca poate fi reutilizabilă, precum și eșarfa sau alt accesoriu vestimentar ce acoperă gura și nasul. Protecția poate fi din materiale de protecție de unică folosință, dar oamenii se pot folosi și de măști reutilizabile, eșarfe sau alte accesorii. Scopul intituirii obligativității este de a reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului Sars-Cov-2 în spații deschise. Obligația aceasta se răsfrânge asupra perioadei stării de alertă și revine în atenția tuturor persoanelor cu vârstele cuprinse între 5 ani și cei mai vârstnici.

Masca de protecție e obligatorie peste tot în județul Caraț Severin
Masca de protecție e obligatorie peste tot în județul Caraț Severin

Ce arată comunicatul oficial?

„Vă reamintim că în conformitate cu art. 1, alin. (1) din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 32/13.10.2020, începând cu data de 14.10.2020, în judeţul Caraş-Severin se instituie obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile, măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spaţiile publice deschise”, se precizează într-un comunicat remis AGERPRES.

Excepția de la măsurile în cauză revine în dreptul persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau alte activități, reglementate de prevederi legale în vigoare. Nerespectarea măsurilor stabilite de CJSU se sancționează contravențional, în conformitate cu legea.

Art.2. Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spații publice deschise, afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) în aceste spații.

Art.3. (1) Se instituie în sarcina autorităților și instituțiilor competente aplicarea măsurilor necesare pentru intensificarea acțiunilor de control în toate spațiile publice deschise.

În acelaşi timp, purtarea măştii sanitare a devenit obligatorie în 11 judeţe. Autorităţile din Bacău, Iaşi, Argeş, Vâlcea, Sibiu şi Timiş sunt printre cele care au impus restricţia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI