Singurul cuvânt din limba română care are 4 consoane la final. Îl folosești mai rar
Limba română ascunde multe lucruri interesante, unul dintre ele fiind reprezentat de bogăția cuvintelor. Probabil ai fost tentat să crezi că nu există niciun cuvânt care să se încheie cu 4 consoane, însă jucătorii Scrabble te contrazic. Care este cuvântul și ce sensuri are, de fapt. Românii îl folosesc mai rar.
Scurtă introducere în istoria limbii române
Istoria limbii române este bogată și totodată controversată pentru cei care studiază domeniul în cauză. Până în 1860, s-a scris cu alfabetul chirilic și, în ultima perioadă dinainte de adoptarea oficială a alfabetului latin, cu alfabet de traziție, după cum arată Pentru o istorie a scrierii limbii române (2018).
Pentru limba română modernă se folosește alfabetul latin. Alfabetul actual al limbii naționale are 31 de litere. Ce este o literă? Prin litere, mari sau mici, urmate sau nu de punct sau de spațiu, înțelegem semnul grafic din alfabetul unei limbi, corespunzând în general unui fonem.
Curiozități lingvistice din limba română
Literele limbii române formează cuvinte sau grupuri de cuvinte. Acestea deschid gama unor curiozități ligvistice despre care mulți nu au auzit, cum ar fi și cele pe care le vom expune în continuare.
Cuvântul unic din limba română care începe cu tm. Puţini ştiu ce înseamnă
O caracteristică interesantă, din aceeași gamă a curiozităților prezentate în articolele expuse mai sus, prezintă singurul termen din limba română ce se încheie cu 4 consoane. Ai auzit vreodată despre acest detaliu din limba română? Dacă nu, poți afla în rândurile de mai jos despre ce termen este vorba.
Singurul cuvânt ce se încheie cu 4 consoane
Există un singur cuvânt în limba română care se încheie cu 4 consoane, iar acesta este „kitsch”. Termenul are două sensuri, însă este foarte puțin utilizat în exprimare în ziua de azi.
Primul sens al termenului „kitsch” se referă la un obiect decorativ de prost gust, iar al doilea vorbește despre copierea la scară largă a unor opere de artă, ce mai apoi sunt expuse la vânzare.
Ce explicații oferă DEX-ul despre termenul „kitsch”
Pentru a înțelege mai bine sensurile pe care le poate avea termenul „kitsch”, vom reda în rândurile de mai jos explicațiile oferite în Dicționarul explicativ al limbii române (DEX) în acest sens, publicat sub egida Academiei Române, prin Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti.
„kitsch = Termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust/ termen folosit pentru a desemna arta de prost gust, pseudoartă/ obiect (carte, tablou etc.) de proastă calitate.
Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate și valorificate comercial. etimologie: limba germană – kitsch”, se arată în Dicționarul explicativ al limbii române (DEX), publicat sub egida Academiei Române, prin Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti.