Singurele persoane care trebuie să știe secretele tale. Sfatul prețios al Lidiei Fecioru: ‘Te ruinează’

Singurele persoane care trebuie să știe secretele tale. Sfatul prețios al Lidiei Fecioru: ‘Te ruinează’
Ce persoane trebuie să îți știe secretele? Iată sfatul Lidiei Fecioru

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit în cadrul rubricii sale celebre despre importanța secretelor. Toată lumea are câteva secrete indiferent de profesie sau vârstă. Cu toții avem măcar câteva detalii care nu ar trebui să ajungă la urechile altora din diverse considerente. Cât este de important să păstrezi cele mai sensibile lucruri doar pentru tine și în cine ai putea avea încredere? Specialistul a subliniat că prietenii pot trăda foarte ușor, mai cu seamă dacă te simt vulnerabil.

Cu cine îți împarți secretele: sfatul Lidiei Fecioru

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a oferit o serie de sfaturi pentru românii care au simțit pe pielea lor dezamăgirea după ce au avut încredere în câțiva oameni apropiați.

Pilda zilei din emisiunea ,,Adevăruri ascunse” arată cât este de important să ai un secret al tău, dar și în fața cui să te deschizi.

Specialistul a afirmat că majoritatea oamenilor sunt învățați să aibă un confident, un prieten pe care să se bazeze la bine și la greu.

În special în cazul adolescenților prieteniile sunt chiar mai apropiate decât relațiile cu familia, lucrurile schimbându-se sau nu cu trecerea anilor.

Ce se spune în popor?

„Se spune aşa în popor, că te iubeşte în tăcere şi cu gălăgie te trădează. Şi trădarea poate fi liniştită, pe tăcute. Se spune că în aceste cazuri, doar sufletul urlă de durere.

Când un om începe să-ţi adune prea multe scame, trebuie să te întrebi ce vrea. Spuneam de foarte multe ori că sunt lucruri pe care trebuie să le ştii doar tu.

Noi, oamenii, suntem învăţaţi cu prieteniile. Nu cu mama, nu cu tata. Noi trebuie să ne găsim o prietenă sau un prieten, în loc să-i spunem mamei sau tatei”, a povestit aceasta.

,, Nu trebuie să ne arătăm niciodată punctul vulnerabil”

Lidia Fecioru a subliniat că în cele mai multe cazuri mama este cea care nu judecă și îți dorește necondiționat binele și fericirea. Ea este singura de încredere care poate asculta orice secret fără să acționeze în niciun fel împotriva ta.

,,Mama ta nu te va trăda niciodată. Poţi să fii cel mai mare criminal. Doar în timp, ne vom da seama că cei apropiaţi de sufletul nostru sunt cei din sângele nostru. Atât.

Trebuie să ai secretele tale, pe care să nu le ştie nimeni. Nu trebuie să ne arătăm niciodată punctul vulnerabil. Şi niciodată un secret care poate fi folosit ca şantaj împotriva noastră.

Spuneam cândva că atunci când vrei să-ţi înşeli bărbatul, nu spune la tot satul. La furat şi la înşelat, te duci singur. Să nu ştie nimeni”, a mai spus bioenergoterapeutul.