Singura mașină din lume în care nu a murit nimeni niciodată. Poate fi cumpărată și în România
De multe ori se spune că mașina e a doua casă. Ei bine, cu toții ne dorim ca în mașina noastră să fim în siguranță, dar la câte necazuri se întâmplă, această speranță începe să dispară. Până acum, când s-a aflat care este cea mai sigură mașină din lume.
Care este cel mai sigur brand de mașini?
Volvo este considerat cel mai sigur brand de mașini de pe piață. Adeptul vieții de familie, Volvo caută să găsească cele mai utile proprietăți, care să îi mulțumească pe clienții de toate vârstele. Ceea ce este cu adevărat impresionant este faptul că, de la apariția primei generații, în 2002, și până în prezent, niciun om nu a murit într-un model XC90. Astfel, Volvo XC90 este cea mai sigură mașină din lume.
Prima variantă a SUV-ului scandinav a fost lansată în urmă cu două decenii. Aceasta i-a mulțumit pe clienții săi astfel că, cinci ani mai târziu a primit un binemeritat facelift la jumătatea ciclului de viață. Au urmat o serie de actualizări, ultima în 2012. Mereu acest brand de mașini și-a dorit să țină pasul și să adapteze mașinile la cerințele actuale. După o carieră de 12 ani, Volvo a lansat cea de-a doua generație, în 2014, iar în 2019 s-a relansat și a venit cu noi dotări.
Citește și: Cele mai slabe și fiabile mașini de lux europene: de la Maserati la BMW
De ce Volvo XC90 este cea mai sigură mașină din lume?
XC90 este o mașină fiabilă, care oferă siguranță călătorilor și nu numai. După cum spun specialistii, ambele generaţii XC90 sunt masive, au o structură solidă, ceea ce le asigură pasagerilor o încredere mai mare. În cazul unui accident cu siguranță ești mult mai protejat.
Văzând succesul pe care îl are pe piață, brandul Volvo a lansat în urmă cu opt ani cea de-a doua generație a XC90. Aceasta include frânarea autonomă de urgenţă (AEB) şi senzori pentru menţinerea benzii de deplasare.
Volvo a vândut aproximativ un milion de exemplare XC90 la nivel global. Pe piața din România, un model Volvo XC 90 pornește de la 60.000 de euro pentru motoarele Diesel şi pe benzină, în timp ce varianta electrică pleacă de la 90.000 de euro. Se pare, însă, că merită din plin toți banii.
Citește și: Industria auto nu duce lipsă de creativitate: cele mai ciudate și interesante modele create