Singura jucătoare de tenis care l-a fascinat pe CTP la Transylvania Open: „Cea mai talentată româncă”

Singura jucătoare de tenis care l-a fascinat pe CTP la Transylvania Open: „Cea mai talentată româncă”
Singura jucătoare de tenis care l-a fascinat pe CTP la Transylvania Open: „Cea mai talentată româncă”

Singura jucătoare de tenis care l-a fascinat pe CTP la Transylvania Open. Cunoscutul jurnalist este un cunoscător, dar și practicant al tenisului. Comentând evoluțiile de până acum ale româncelor participante la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca, CTP are deja o favorită. Nu este vorba nici de Simona Halep, nici de Ana Bogdan sau Irina Bara. Nici măcar de Emma Răducanu, britanica cu sânge românesc.

Singura jucătoare de tenis care l-a fascinat pe CTP la Transylvania Open

Singura jucătoare de tenis care l-a fascinat pe CTP la Transylvania Open. Binecunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu este un vechi cunoscător, dar și practicant al acestui sport. A fost chiar campion al României la categoria de vârstă +55 de ani. El urmărește cu atenție evoluția jucătoarelor românce la competiția WTA 250 ce are loc în aceată săptămână la Cluj-Napoca. CTP s-a declarat impresionat de prestația unei anumite jucătoare, fără a vi vorba de Simona Halep și nici măcar de Emma Răducanu, câștigătoarea US Open cu tată român.

CTP a remarcat evoluția tinerei Jaqueline Cristian (105 WTA). Sportiva de 23 de ani născută în București a învins-o, miercuri, pe puternica Ajla Tomljanovic (43 WTA),  semifinalistă la Wimbledon, scor 7-6, 7-5. Românca a dat diovadă nu doar de perioade remarcabile de joc, ci și de o putere mentală deosebită, rezistând cu brio presiunii și momentelor de revenire ale australiancei. Jaqueline a impresionat și prin ținuta cu care a intrat în arenă, „transformată” în Dracula.

„Cea mai talentată româncă”

Draqueline Cristian! De când aștept seara asta! Cea mai talentată româncă din generația ei, Jaqueline Cristian, a făcut cel mai bun meci al carierei de până acum, în fața capului de serie 5 al Openului Transilvaniei, puternica australiancă Ajla Tomljanović!”, a comentat plin de entuziasm CTP pe contul său de Facebook.

CTP a enumerat și lucrurile ce l-au impresionat la Jaqueline Cristian în această partidăm remarcând concentrarea, dar și rezistența fizică. În primul tur, Cristian o depășise pe slovena Kaja Juvan (98 WTA), în 3 seturi, după mai bine de 3 ore de joc.

Forță, luciditate, concentrare (Ajla a revenit de la 1-5 în primul set și i-a respins 3 mingi de meci!) și o rezistență fizică impresionantă, atinsă în urma a zile și zile de antrenament, care i-a permis, după meciul monstru de 3 ore cu Kaja Juvan, s-o învingă în două seturi „braț de fier”, 7-6, 7-5, pe Tomljanović. Draqueline e în sferturi, cu pelerina contelui cu tot.

Unde ar fi nemaipomenit s-o întâlnească pe Simona. Indiferent însă de ce va fi, cred că acum, la Cluj, Jaqueline Cristian a făcut pasul în nivelul următor al tenisului mondial!”, a mai scris CTP pe contul său de Facebook.

Jaqueline Cristian ar putea să o întâlnească în sferturile de finală pe Simona Halep, iar învingătoarea să o aibe adversară, în semifinale, pe Emma Răducanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI