Singura discuție pe care a avut-o Nicolae Ceaușescu cu Arsenie Boca: ”Ia, zi, popo, știi când am să mor?”

Arsenie Boca, discuție cu Ncieolae Ceaușescu

Printre personalitățile deosebite pe care a ajuns Nicolae Ceaușescu să le cunoască, s-a aflat și Arsenie Boca. Ce i-a prezis acesta lideului comunist?

Nicole Ceaușescu, discuție cu Arsenie Boca

În 1859, Sântul Ardealului este angajat la atelierele diverse. Nicolae Ceaușescu a vrut și el să abiă parte de profețiunile care i-ar fi putut cutremura viața. „Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus și la Ceaușescu, care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce știi?„, povestește Zoe Dăian, nepoata părintelui. Răspunsul, însă, l-a indispus teribil pe liderul comunist: „Într-o zi de mare sărbătoare veți fi omorâți amândoi”.

Printele Arsenie Boca a povestit și că românii vor avea capul plecat după comunism. „După Ceaușescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult” iar pe români i-ar sfătui să nu fie ”cap plecat prea mult”, să aibă „demnitate și personalitate”, a mai spus Arsenie Boca.

Arsenie Boca , discuție cu Nicolae Ceaușescu
Arsenie Boca , discuție cu Nicolae Ceaușescu

Arsenie Boca, părintele minunilor

Arsenie Boca, părinte cunoscut în toată lumea, teolog și artist plasticiant ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbătă de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop. Părintele Arsenie a devenit cunoscut în lume datorită credinței sale, dar și profețiilor sale. Există numetroase mărturii care îi confirmă credința, povestesc despre darurile divine ale părintelui și aduc la lumină minunile făcute de acesta. „O copilă de patru ani, cu familia, venise la mormântul de la Prislop al părintelui Arsenie. Nu putea merge pe picioruşe.

Era paralizată total. Stăteau cu toţii îngenunchiaţi în jurul mormântului cu frunţile lipite de pământ. Se rugau fierbinte, toţi, cu ochii închişi. Şi deodată văd copilaşul cum se ridică dintre ei, în picioare. Stătea aşa, cumva speriată, nevenindu-i să creadă că este adevărat. Pe urmă a început să sară într-un picior de parcă voia să se dezmorţească. Pe urmă a făcut câţiva paşi”, povestește preotul David Stoica, într-una din numeroasele cărți biografice despre Arsenie Boca. Foștii apropiați ai călugărului susțineau că Arsenie Boca avea darul prevestirii. Mai demult, profețiile sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI