Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care stau acasă, dar nu au Covid-19. Anunțul care va revolta milioane de părinți
Anunțul făcut de autorități dă peste cap milioane de părinți. Potrivit regulilor actuale, elevii unei clase trec la orele online atunci când există trei elevi confirmați cu Covid-19. Ei bine, potrivit ultimelor vești, la orele online pot participa doar anumiți elevi, indiferent de situația medicală a altora.
Elevii care pot participa la orele online
Potrivit anunțului făcut de autorități, elevii ai căror clase se închid din cauza infecției cu Covid-19 vor trece la orele online până în momentul în care clasa va ieși din izolare. Există excepții în care doar un copil sau doi sunt infectați, astfel că orele în aceste clase se țin în sistem hibrid.
Potrivit anunțului făcut de autorități, un elev care nu este infectat cu Covid-19, dar care absentează din alte motive de sănătate, nu poate participa la orele online efectuate pentru elevii infectați cu Covid-19, ci trebuie ca un repreznetant al acestora să meargă la sfârșitul orelor la școală pentru a le ridica fișa de lucru și a se interesa cu privire la lecțiile predate.
”În situația aceasta, când sunt doar răciți, comunicăm cu părintele pe WhatsApp sau direct prin telefon sau vin la ora 12 unii dintre ei să își ia fișele sau caietele speciale”, a explicat Sofia Cotrău, învățătoare a Școlii Generale, nr. 30, din Timișoara.
Există și unități de învățământ în care profesorii sunt înțelegători cu toți elevii, permițându-le accesul la orele online, indiferent de boala pentru care sunt nevoiți să rămână acasă. În cazul acelor dascăli mai riguroși, care respectă întocmai noile legi, părinții se arată nemulțumiți cu privire la aceste reguli absurd și incommode, atât pentru elevii bolnavi, cât și pentru părinții acestora.
Părinții elevilor cu alte boli doresc cursuri online și pentru elevii lor
În această perioadă, orele se desfășoară exclusive online, doar dacă trei elevi din clasă au fost depistați cu Covid-19. În caz contrar, dacă numărul elevilor infectați este mai mic, atunci orele se desfășoară în format fizic, iar cei infectați pot participa online la ore.
Există și situații în care elevii răciți, dar fără Covid-19 trebuie să stea acasă pentru că au simptome de răceală. În acest caz, legea spune că nu pot fi primiți la orele online, asemeni altor elevi cu alte probleme de sănătate diferite de Covid-19. Din acest motiv, părinții acestor elevi neîndreptățiți cer dreptate și o lege care să nu discrimineze niciun copil.
”Oricum îl ții acasă și făcând online nu are cum să îi afecteze pe ceilalți. deci mi se pare un pic aberant”, a explicat o mămică, potrivit stirileprotv.ro.
În același timp, directorul Școlii Generale nr.30, din Timișoara, a explicat care ar putea fi logica acestei legi, neînțeleasă de mulți părinți.
”Când au o simplă răceală, mai simplă sau mai complicată, ca și până acum, în anii trecuți, copiii rămân acasă, se tratează pentru că starea de sănătate nu le permite să participe la ore, deci nu intră în online, așteaptă să se vindece. Activitatea în online a apărut exclusiv pentru Covid”, a declarat Mihaela Șora.