Simona Halep, victorie în lupta cu ANAF. Câți bani a câștigat sportiva noastră, decizia e clară

Simona Halep, victorie în lupta cu ANAF. Câți bani a câștigat sportiva noastră, decizia e clară
Simona Halep executată silit de ANAF

Nu de puține ori am aflat de erorile făcute de cea mai temută instituție a statului, ANAF, când vine vorba de banii noștri. O astfel de eroare a fost făcută și în cazul Simonei Halep, după ce ANAF o executa silit, deși avea impozitele plătite la zi.

Simona Halep executată silit de ANAF

Toată lumea știe deja de afacerile și investițiile făcute de Simona Halep în imobiliare și HoReCa. Afacerile sunt manageriate de tatăl și fratele acesteia, și majoritatea sunt pe profit. Ca orice afacere, antreprenorul Simona Halep își plătește toate dările către stat, prin intermediul instituției ANAF.

În afară de acestea, ca orice contribuabil al acestei țări, Simona Halep, conform declarațiilor, și-ar fi plătit datoriile către stat în avans. Numai că, dintr-un exces de zel, un angajat al ANAF  a decis că sportiva română nu și-a îndeplinit atribuțiile corespunzător și s-a decis executarea silită a acesteia.

În urma unor demersuri făcute de avocații sportivei, s-au cerut explicații pe marginea acestor decizii. ANAF nu a răspuns demersului, așa că totul a ajuns la instanța de judecată.

Simona câștigă procesul intentat instituției

Cum era și normal, s-a trecut la rezolvarea litigiului în instanța de judecată. La prima înfățișare reprezentanții ANAF nu au făcut niciun demers prin care să-și argumenteze decizia, și nici la apel.

Conform procedurilor de judecată, dacă nu se aduc dovezi, instanța dă câștig de cauză celeilalte părți, în cazul de față Simona Halep.

Decizia a fost una simplă, având în vedere lipsa ANAF la apel. Decizia nu este una finală, și dacă nu este atacată în instanță, ANAF Constanța va fi obligată să-i returneze sportivei aproximativ 180.000 de lei.

”Reprezentantul convențional al intimatei reclamantei solicită admiterea excepției tardivității declarăii căii de atac a apelului și respingerea apelului, ca tardiv introdus, prin raportare la disp. art. 651 alin. 4 Cod procedură civilă care instituie un termen de apel de 10 zile de la comunicate

În prezentul dosar sentința a fost comunicată apelantelor la data de 26.03.2021, iar termenul se împlinea la data de 06.04.2021, iar apelul a fost depus la data de 08.04.2021, cu depășirea termenului legal. Solicită obligarea apelantei pârâte la plata cheltuielilor de judecată și depune nota cheltuielilor de judecată.”, se spune în decizia dată de instanță.

Rămâne de urmărit care va fi răspunsul celor de la ANAF și dacă acceptă decizia instanței sau o vor ataca în justiție, având în vedere că sunt parte pârâtă în acest dosar. În caz contrar, Simona Halep va primi întreaga sumă decisă de instanța constănțeană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI